Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


În blat cu duşmanul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă aplicăm primul criteriu din decalogul imaginat de nişte prosportişti, rezultă că finala Europa League a fost blat! Respectivul decalog, mai degrabă rechizitoriu, se străduia să ofere argumente pentru care meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj ar putea fi considerat blat. Argumentul cu numărul unu suna cam aşa: la pauză, adică la 2-0 pentru juveţi, în timp ce Mititelu era agitat, conducătorii clujeni nu erau! Concluzia este că în mod normal trebuia să fie invers, deci e ceva ce nu miroase a bine. Hai să luăm ca exemplu reacţia lui Roy Hodgson la primul gol înscris de madrileni. A înghiţit uşor în sec şi poate a clipit. Fără lamentări, fără istericale, fără reproşuri la arbitru. Verdict, blat! Cam aici se ajunge dacă aplicăm regulile psihologiei de baltă. Cum ar fi cea că Mititelu n-avea de ce să fie agitat la 2-0. Pe bune?! Păi este perfect plauzibil ca un om aflat în pragul unui câştig neaşteptat să se mişte de colo până colo ca un bărzăune într-un borcan!

Pe urmă, cică bulgarul Iliev ar fi făcut un fault stupid şi inutil, generând penalty-ul decisiv. Dar greşeala (sau de-a dreptul prostia!) n-are cum fi un argument irefutabil pentru vânzare. Păi am văzut un autocoş al unui profesionist din NBA, am văzut o repunere greşită în joc de la mijlocul terenului la fetele noastre handbaliste, iar Dorinel Munteanu e blamat de ani de zile că n-a bătut cum se cuvenea un corner în meciul cu Danemarca. Dar n-a venit nimeni să spună că e ceva putred cu Danemarca!

Unele argumente din respectivul decalog ar putea sta în picioare dacă se verifică, iar altele sunt vădit trase de păr ca să iasă „materialul”. Concluzia mi-e şi jenă s-o enunţ, dar n-am încotro: o eventuală furăciune vinde mai bine decât o răsturnare spectaculoasă de scor! Bine că acel celebru 3-3 dintre Milan şi Liverpool nu s-a jucat la noi în bătătură, că îi demascam şi reeducam noi pe bandiţi! La capătul finalei dintre Fulham şi Atletico, bătrânul Roy le-a strâns mâna tuturor celor de pe banca de rezervă. De obicei nu făcea asta. Nu-i exclus să le fi strecurat în palme oarece fişicuri...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În blat cu duşmanul.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În blat cu duşmanul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei