Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fără milă

Uite pe cine ai omorât, bestie!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Raluca se uita la desene animate, în sufragerie, iar mama sa, Carmen, dădea cu aspiratorul prin casă, în timp ce aştepta să se termine de făcut peştele pe care îl pusese în cuptor.

Vasile, tatăl, şi fratele Ralucăi, Cristi, erau plecaţi la Suceava, unde băiatul era programat la o consultaţie la medic.

Se aude soneria...

În câteva zeci de secunde, destinul familiei Hriţcu avea să ia o întorsătură tragică.

Vasile Hriţcu, valutistul din Siret ale cărui soţie şi fiică au fost împuşcate în cap, pe 17 februarie a.c., în apartamentul lor, de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B, a rămas doar cu amintirile.

Îşi vede acum soţia şi minunea de fetiţă pe care o aveau împreună doar în fotografii.

„Mi-e greu, mi-e foarte greu. Mă ţin tare, dar numai eu ştiu ce e în sufletul meu. Mă uit peste fotografii şi plâng. E tot ce mi-a rămas. Îmi vin în minte imagini din ziua în care le-am găsit moarte în casă şi încerc să uit, să mi le şterg din memorie, dar nu pot...”, îşi cuprinde faţa cu palmele şi îşi şterge lacrimile Vasile Hriţcu.

În mai toate fotografiile, Raluca, fetiţa de şase anişori a soţilor Hriţcu, e cu gura până la urechi.

„Era foarte veselă şi fericită. Râdea întruna şi se juca. Îmi amintesc cât era de scumpă şi oricând mulţumea pentru ceva obişnuia să spună <mult mulţumesc>”, povestea, la câteva zile de la îngrozitoarea crimă, fosta educatoare a Ralucăi de la Grădiniţa Germană din Siret, Doina Nanovschei.

În ziua crimei, îşi amintea educatoarea, îngerul blond cu ochi albaştri, cum o descrie pe Raluca, a venit la grădiniţă, împreună cu mama sa, la repetiţie la dansuri.

 

Merită, Zaporojeţ? Pentru 14.000 de euro şi 2.000 de dolari?

Din maşină, Vasile Hriţcu îmi arată un teanc de fotografii scoase recent. Sunt făcute cu câteva luni înainte de crimă, toamna şi iarna trecută.

Fetiţa cu chip angelic, care râde şi e cât se poate de fericită, în fotografii, zace acum la doi metri sub pământ, alături de mama ei. Şi toate astea – cel puţin din ce susţin anchetatorii –pentru doar 14.000 de euro şi 2.000 de dolari americani.

Principalul suspect, Leonid Zaporojeţ (51 de ani), se află încarcerat într-o celulă a Miliţiei din Cernăuţi şi îi sfidează pur şi simplu pe anchetatori.

Deşi sunt probe incontestabile împotriva lui, ucraineanul neagă că el le-ar fi ucis pe Raluca şi Carmen Hriţcu.

 

„Nu aş fi vrut să-l arate cu degetul: <Uite-l pe ăla căruia i-au împuşcat mama şi surioara...>”

Vasile Hriţcu ştie că trebuie să fie puternic, că trebuie să-şi ducă viaţa mai departe şi, cel mai important, să-l ajute pe Cristi, fiul său în vârstă de 14 ani, să treacă cât mai uşor peste tragedia care i-a traumatizat adolescenţa.

Tocmai de asta, periodic, tatăl îndoliat îşi duce fiul, la Suceava, la consiliere psihologică.

„Am vorbit şi cu diriginta lui şi nu sunt schimbări de comportament. La şcoală, învaţă la fel de bine. Ieri (n.r. - miercuri) a avut teza unică la matematică şi mi-a spus că a făcut de un 9, 9,50 aşa... Învaţă foarte bine. Face şi sport”, mărturiseşte bărbatul, a cărui singură alinare a mai rămas fiul său.

Cristi Hriţcu, fratele Ralucăi, este elev în clasa a opta la  Grupul Şcolar „Laţcu Vodă” din Siret şi face handbal şi fotbal.

Cu echipa de fotbal ar fi trebuit să meargă, ne-a mărturisit tatăl său, la un turneu ce a avut loc în Cernăuţi, la sfârşitul săptămânii trecute, dar a rămas acasă.

„E mai bine pentru el. Nu aş fi vrut să-l arate cu degetul pe acolo: <Uite-l pe ăla căruia i-au împuşcat mama şi surioara...>”, completează Vasile Hriţcu.

Îşi ridică privirea de pe albumul de fotografii.

Prin faţa maşinii sale, parcate într-o laterală a blocului de pe strada Laţcu Vodă, trece un grup de preşcolari. Îi dau lacrimile....

E ora la care Raluca ar fi trebuit să se întoarcă de la grădiniţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uite pe cine ai omorât, bestie!.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 14 voturi
Uite pe cine ai omorât, bestie!4.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inima de ciine..sau mai bine zis de lup trimis de
(14 mai 2010, 12:20:24
Oare nu are remuscari acel criminal???? Nu-i pare rau de cea facut?? Cita cruzime poate sa existe in inima unui om!!!!! O sa aiba o judecata tare grea in fata lui Dumnezeu!!!!!!! Sper sa-si aminteasca de aceasta scumpa fetita cind o sa fie cuprins de flacarile iadului...............
2.   Ziaristi.. trimis de
(14 mai 2010, 12:57:32
Bai ziaristi de doi lei de ce nu lasati omul asta in pace ? Ce placere sadica aveti sa-i rasuciti cutitul in rana de atatea ori magarilor? A avut omul un necaz asa mare ,lasati l in pace nu va mai faceti voi tiraj din necazul lui. Nu aveti nici un scrupul ,zau asa. Voi ati auzi de etica si deontologie proofesionala? Asa va instruieste la fituica voastra sa calcati pe cadavre? Rusine !
2.1  RE: Ziaristi.. trimis de
(14 mai 2010, 14:34:16
"Deontologie profesionala" este pleonasm. Mie mi se pare interesant articolul, iar din cate se poate constata Vasile Hritcu este cel care a dat fotografiile ziaristului. Daca vroia sa fie lasat in pace, nu vorbea cu ei. Probabil vrea omul ca subiectul sa nu se stinga.
3.   Rusule........ trimis de
(14 mai 2010, 13:11:15
iar articol pe tema asta......... cand ai sa fii si tu indurerat ai sa faci articole de prima pagina? te rog ........
4.   Din nou :( trimis de
(14 mai 2010, 19:05:44
chiar ,mai lasati omul asta in durerile lui , nu aveti cu ce umple prima pagina ??????
5.   Iar ?! trimis de
(14 mai 2010, 19:14:25
Jurnalistilor, aveti la cunostinta despre vreo hotarare judecatoreasca irevocabila in ceea ce-l priveste pe Zaporojet?! De ce acuzati aiurea inainte ca o instanta sa se pronunte ?! Intr-adevar, probele ADN gasite la fata locului se potrivesc cu ale individului in cauza, dar asta nu inseamna ca deja e criminal...
Nu sunteti la prima abatere de genul aceste, in ceea ce priveste deontologia voastra profesionala. Si mai lasati-l in pace pe omul asta, ca tot ii rasuciti cutitul in inima cu atatea telefoane... "jurnalistilor". Lasati-l sa-si planga familia in liniste... Nu aveti alte subiecte pentru prima pagina ?
6.   Pacat... trimis de
(15 mai 2010, 01:39:04
Pedeapsa cu moartea! Criminal ordinar, sper sa arzi in iad!
Iar voi, ziaristii lui Peste-Prajit, de ce trebuie sa puneti tot timpul sare pe rana? Omul ala nu are dreptul sa-si planga sotia si fiica in liniste? Lasati-l in pace!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei