Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: PSD va organiza proteste şi le va sprijini pe cele organizate, dar nu va incita la violenţe

Vineri, 14 Mai 2010 (16:24:31)

PSD va organiza proteste şi va sprijini manifestările de protest organizate de pensionari, agricultori şi sindicalişti, dar nu va incita la violenţă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele partidului, Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a afirmat că este nevoie de astfel de manifestări pentru că actuala conducere a ţării, reprezentată de Traian Băsescu şi Emil Boc, "nu este receptivă decât la proteste".

"Prin membrii noştri, prin militanţii noştri, îi vom sprijini pe cei care protestează pentru că au dreptate. Niciun membru PSD, niciun lider PSD nu va incita la degenerarea protestelor în violenţe. Democraţia înseamnă dreptul de a protesta. Sunt hotărât să sprijinim protestele, vom organiza şi noi proteste, vom participa la ele. Vom fi solidari cu pensionarii, agricultorii şi sindicaliştii, dar nu vom incita la violenţă. Cred că conducerea Băsescu - Boc nu este receptivă decât la proteste", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, numai un "dictator latino-american" poate crede că un protest este un pericol la adresa ţării, iar afirmaţiile şefului statului seamănă cu cele făcute de Nicolae Ceauşescu, privind implicarea "agenturilor străine" în Revoluţie.

"Numai Băsescu şi un dictator latino-american cred că orice protest este o ameninţare la adresa României. Ameninţările lui Băsescu seamănă cu ceea ce spunea Ceauşecu cu agenturile străine care i-au scos pe oameni din case", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că social-democraţii vor să demonstreze prin organizarea de proteste şi că nu se tem de ameninţările lui Traian Băsescu .

"Preşedintele încearcă să ne ameninţe şi să ne intimideze. Nu am considerat, până joi, că PSD trebuie să se implice în greve şi manifestaţii, dar după ce preşedintele ne-a ameninţat direct, cred că este necesar să ne apucăm de manifestări şi proteste, dar fără violenţă. Îi vom sprijini pe agricultori şi pe pensionari şi sindicalişti, pe faţă, facem ceea ce un partid de stânga trebuie să facă. Suntem total împotriva manifestărilor violente, dar total pentru proteste, greve, manifestări, care să îi arate preşedintelui că nu ne temem de ameninţările sale, că regimul său autoritar nu poate să aducă teama şi frica împotriva tuturor", a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că transmite un avertisment public celor care au chemat liderii sindicali la ordine şi care au introdus "într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă" să renunţe la acest joc, pentru că este unul periculos.

Şeful statului nu a făcut nominalizări.

"Nu cred că cineva estimează sau analizează că n-am evaluat reacţia publică a categoriilor afectate, fie că vorbim de pensionari, fie că vorbim de sindicatele care reprezintă bugetarii. Singurul lucru pe care mi l-aş dori, pentru că este dreptul oamenilor să protesteze, să se manifeste, singurul lucru pe care mi l-aş dori ar fi să nu pice în interiorul proceselor democratice de protest pentru măsurile preconizate de Guvern şi anunţate şi de mine - cele două mari, legate de pensii, ajutoare sociale, pe de o parte, şi de salarii- dar esenţial ar fi ca cei care deja au chemat liderii sindicali pentru indicaţii, cei care deja au introdus într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă, să renunţe la acest joc, pentru că este un joc periculos", a spus Băsescu.

El a menţionat că le transmite acestora "un avertisment public cu această ocazie să nu încerce creeze acte de violenţă, spaime pentru oameni".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: PSD va organiza proteste şi le va sprijini pe cele organizate, dar nu va incita la violenţe.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: PSD va organiza proteste şi le va sprijini pe cele organizate, dar nu va incita la violenţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei