Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprea: Moţiunea PSD pe tema pensiilor militare poate fi numită "moţiunea Farfuridi"

Luni, 3 Mai 2010 (16:44:12)

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple a PSD pe tema pensiilor militarilor, că aceasta poate fi numită "moţiunea Farfuridi".

Oporea a spus că se aştepta să găsească în textul moţiunii simple cu tema "Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români", semnată de 38 de senatori PSD+PC şi PNL, elemente concrete din activitatea sa ca ministru, care să poată fi supuse unor "critici constructive".

"Din păcate, nu am găsit altceva decât o expunere constructivă, cu informaţii denaturate, menite să inducă în eroare opinia publică", a adăugat el.

El a menţionat că în textul moţiunii se arată că proiectul legii sistemului unitar de pensii ar fi identic cu legea 19/2000, iar pe o altă pagină se afirmă că proiectul "aduce grave prejudicii pensionarilor".

"Ca în celebra piesă a lui Caragiale, moţiunea spune ori să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic, ori să nu se revizuiască, primesc, dar să se schimbe doar pe ici, pe colo, în părţile esenţiale. Moţiunea poate fi numită moţiunea Farfuridi, este o moţiune făcută pe genunchi, un exerciţiu tipic de demagogie şi superficialitate", a declarat ministrul.

Oprea a menţionat că grupul senatorilor independenţi, membri ai UNPR, vor vota proiectul de lege al pensiilor unitare, întrucât UNPR este "un partener loial" al Guvernului, dar va vota, în acelaşi timp, şi amendamentele care vor împiedica micşorarea pensiilor militarilor.

"Este preţul pe care eu îl plătesc, ca om politic, pentru că am respectat principiile până la capăt şi nu am trădat interesul naţional, (...) refuzând să numesc interlopi în funcţii care ţin de siguranţa naţională. (...) UNPR va sparge monopolul PSD, steaua PSD apune. (...) Această moţiune face publicitate gratuită noului partid, UNPR, şi arată cât de mare este panica la sediul PSD. (...) Aş putea să îi iau unul câte unul pe cei care lansează atacuri murdare împotriva parlamentare progresişti, dar care acum doi ani când eram ministru se gudurau pe lângă mine, crezând că voi accepta să fac aranjamentele lor murdare", a avertizat Oprea.

Senatorii au început, luni, dezbaterea moţiunii simple cu tema "Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!”, semnată de 38 de senatori PSD+PC şi PNL.

Moţiunea este semnată de 36 de senatori PSD şi de doi senatori liberali, Puiu Haşotti şi Mario Oprea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprea: Moţiunea PSD pe tema pensiilor militare poate fi numită "moţiunea Farfuridi".
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprea: Moţiunea PSD pe tema pensiilor militare poate fi numită "moţiunea Farfuridi"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei