Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii au adoptat pe articole Legea de aprobare a OUG privind substanţele etnobotanice

Luni, 3 Mai 2010 (18:29:43)

Deputaţii au adoptat, luni după-amiază, pe articole, OUG prin care se completează lista plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, cu plantele etnobotanice, parlamentarii din Opoziţie anunţând că vor vota proiectul de lege, deşi nu au fost aşteptate iniţiativele similare.

Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.6/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, urmează să fie votat la sesiunea de vot final a plenului de miercuri.

La dezbateri generale, secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita a explicat că OUG modifică două acte normative şi a apărut datorită necesităţii imperioase de a scote din uz ceea ce se numeau plante etnobotanice.

"Prin prezentul proiect de act normativ se introduce o procedură simplificată de actualizare a listelor şi de completarea lor cu planteleşi substanţele stupefiante prin hotărârea Guvernului la propunerea ministerului Sănătăţii. În prezent aceste liste pot fi modificate prin hotărârea Guvernului doar la propunerea organismelor internaţionale. Vă adresez rugămintea de a aviza favorabil proiectul de lege", a conchis secretarul de stat.

La rândul său, viceliderul Aura Vasile a menţionat că "grupul PSD şi al PC va vota legea privind aprobarea OUG nr. 6", care în opnia social-democraţilor e un lucru "necesar", dar ţinând să critice faptul că procedural nu a fost aşteptate şi iniţiativele legislative similare aflate la Senat.

"Voiam să spun colegilor mei că, dacă am fi respectat întocmai Regulamentul Camerei Deputaţilor, unde spune că dacă sunt mai multe proiecte de legi cu aceeaşi temă, chiar dacă sunt la Senat şi nu au ajuns la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, trebuie aşteptate şi se face un singur raport. E o lege care vine să pună stavilă la acest flagel care începe să fie din ce în ce mai acut mai ales la vârsta copiilor de liceu, dar nu este complet. Am intervenit la alte proiecte de legi ale colegilor noştrii şi de la, PD, şi de la PSD şi de la PNL, şi dacă ar fi fost amendamente şi de la acele proiecte de legi incluse în această OUG, legea ar fi fost şi mai completă", a spus Vasile.

Ea şi-a exprimat convingerea că vor apărea alte proiecte de legi sau alte OUG care vor completa această lege dacă va fi promulgată.

Din partea PDL, deputatul Petre Movilă a delcarat de la tribună că există colegi parlamentari care au iniţiativă legislativă pentru completarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, adăugând însă că se vorbeşte de o lege pentru adoptarea unei OUG, şi în opinia PDL e important "ca această Ordonanţă să-şi intre rapid în drepturi şi să-şi exercite atribuţiile". "E adevăat că cele două propuneri legislative care vor veni pot fi analizate la pachet, astfle încât că nu facem o selecţie între parlamentari mai buni sau mai răi. Grupul parlamentar al PDL susţine PL pentru aprobarea acestei OUG", a spus Movilă.

La rândul său, deputatul PNL Horia Cristian a declarat că "PNL susţine aceast proiect de lege", precizând că , în continuare procedura de includere a substanţelor pe listă este o procedură greoaie".

"Chiar dacă a fost coborâtă de la nivel de lege la nivel de hotărâre de Guvern, pentru a promova o hotărâre de Guvern trebuie făcute eforturi destul de mari. Cred că mai bine era dacă această OUG făcea ca lista să fie actualizată printr-un simplu ordin de ministru, pentru că aşa cum s-a subliniat de ala acest microfon există peste 16.000 de substanţe care produc efecte, şi aceste substanţe pot fi combinate într-un număr foarte mare de produse şi de aceea practic această luptă e fără sfârşit şi aceste magazine vor putea în continuare să livreze diverse substanţe, cu efecte halucinogene. Grupul parlamentar al PNL susţine şi va vota această iniţiativă legislativă", a spus deputatul liberal.

Conform preşedintelui Camerei, proiectul de lege a fost adoptat de Comisia pentru Sănătate fără amendamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii au adoptat pe articole Legea de aprobare a OUG privind substanţele etnobotanice.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii au adoptat pe articole Legea de aprobare a OUG privind substanţele etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei