Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Mii de humoreni au participat la „Renaşterea Parcului Ariniş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă, la inaugurarea investiţiilor realizate în Parcul Ariniş din Gura Humorului prin intermediul proiectului „Popas”. Este vorba despre o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, cu apă încălzită, şase terenuri de sport cu instalaţie de nocturnă, alte două piscine descoperite, una pentru adulţi şi una pentru copii, un patinoar, care pe timpul verii va fi folosit ca pistă pentru role şi pentru skateboard, precum şi un centru de informare turistică. La eveniment, intitulat „Renaşterea parcului Ariniş”, au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, actorul Florin Piersic şi deputatul Gabriel Gospodaru.

După o slujbă de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că investiţiile din parcul Ariniş reprezintă renaşterea acestui oraş din punct de vedere turistic.

„Parcul Ariniş a reînviat. Şi aşa cum e normal, asta se întâmplă spre nostalgia celor cu frunţi cărunte care au muncit la realizarea acestui parc, spre bucuria celor de generaţie cu mine, care atunci când eram la şcoală aveam fiecare stratul nostru cu flori în parc, şi spre normalitatea copiilor care se gândesc ce mare lucru e să fie aşa cum este acum. Şi e bine că e aşa. Suntem aici la renaşterea unui punct turistic al oraşului nostru. Unui punct de salvare economic al oraşului”, a spus Ursaciuc.

 

Primarul care în anii ’70 a amenajat parcul Ariniş, Petru Ţăranu, cetăţean de onoare al oraşului Gura Humorului

În faţa celor câteva mii de persoane prezente la eveniment, Marius Ursaciuc a anunţat că fostul primar din Gura Humorului Petru Ţăranu, care în anii ’70 a amenajat parcul Ariniş, a fost declarat cetăţean de onoare al acestui oraş. Distincţia i-a fost înmânată soţiei fostului primar, care a ţinut să mulţumească în numele acestuia, precizând că Petru Ţăranu nu poate fi prezent la eveniment din motive de sănătate.

„Nu trebuie să uităm istoria. Şi vineri, Consiliul Local Gura Humorului, întrunit în şedinţă ordinară, a luat o decizie. O decizie care sper că ne onorează pe noi humorenii, de la cel mai mic la cel mai mare”. El a arătat că Petru Ţăranu este al şaselea cetăţean de onoare al acestui oraş, doi dintre aceştia, Steinbacher şi Gheorghe Flutur, fiind prezenţi la evenimentul de sâmbătă.

„Ar vrea să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, consilieri locali din fostul şi din actualul mandat, oamenilor politici şi dumneavoastră, cei prezenţi aici. Şi mă bucur că doi dintre cetăţenii de onoare ai oraşului Gura Humorului sunt aici, alături de noi. Este vorba despre doamna Steinbacher, care a ajutat la înfiinţarea spitalului din Gura Humorului şi de cetăţeanul de onoare, actualul preşedinte al CJ, domnul Gheorghe Flutur, căruia vreau să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut şi pentru ceea ce va face pentru oraşul nostru”, a mai spus Ursaciuc.

 

La deschiderea parcului Ariniş a fost prezent actorul Florin Piersic

Unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului de sâmbătă a fost actorul Florin Piersic. În faţa humorenilor, Florin Piersic a povestit despre copilăria petrecută în satul sucevean Corlata, despre perioadele în care venea la târg la Gura Humorului şi a cântat o melodie pe care a interpretat-o la primul examen susţinut la actorie. Florin Piersic a mărturisit că în cartea sa, în care îşi va povesti amintirile, „Fereastra sufletului meu este deschisă”, un capitol aparte va fi dedicat oraşului Gura Humorului.

„Vreau să scriu foarte mult despre Gura Humorului şi despre locurile învecinate. Şi mai vreau să spun ceva. Îl voi ruga pe domnul Flutur să proiecteze la Suceava primul serial românesc, „Cosmin, fiul Zimbrului”, filmat aici la Gura Humorului şi la Mănăstirea Dragomirna. Este serialul pe care eu îl iubesc cel mai mult. Şi nu în ultimul rând vreau să vă spun că atât timp cât mai trăiesc, vă aparţin în totalitate. Mă bucur că sunt la Gura Humorului. Vă doresc tot ceea ce îmi doresc mie. Şi fac o promisiune. În vara asta voi avea şi eu liber. Toate zilele mele frumoase le voi petrece în Bucovina, la Suceava, la Cajvana, la Corlata. Aici, în Gura Humorului”, a spus Florin Piersic.

 

Flutur: „Avem aici un complex european”

Invitat să ia cuvântul de către Florin Piersic, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că la Gura Humorului turiştii vor avea parte de un complex ultramodern, precizând că este convins că astfel de proiecte vor continua să fie realizate în Gura Humorului.

„Îmi aduc aminte că acest proiect a luat startul în 2005, când eram ministru al Agriculturii. Iar acum sunt bucuros să mai punem un obiectiv pe harta judeţului Suceava. Şi dacă în iarnă am inaugurat o pârtie de schi, astăzi deschidem un complex modern. Avem aici un complex european, un complex extraordinar la care îi aşteptăm pe toţi. Şi trebuie să felicit primăria şi pe domnul primar”, a spus Flutur.

 

12,55 de milioane de euro pentru modernizarea parcului Ariniş

Proiectul „Popas”, prin care a fost modernizat parcul Ariniş, a avut o valoare totală de 12,55 de milioane de euro, majoritatea banilor provenind din fonduri europene. Proiectul a vizat amenajarea unui domeniu schiabil, precum şi refacerea zonei de agrement Ariniş. Prima dintre investiţiile inaugurate în parcul Ariniş a fost piscina acoperită de dimensiuni olimpice, pe care humorenii prezenţi la evenimentul de sâmbătă au putut să o viziteze. Piscina va fi deschisă publicului de marţi şi până duminică. De marţi şi până vineri piscina va fi deschisă de la ora 16:00 şi până la 21:00, având două orare pentru public, de la 16:00 la 18:00 şi de la 19:00 la 21:00. Sâmbătă şi duminică piscina va fi deschisă de la 10:00 şi până la ora 21:00, cu patru orare pentru public, 10:00 – 12:00, 13:00 – 15:00, 16:00 – 18:00 şi 19:00 – 21:00. În timpul săptămânii, de marţi până vineri, vor fi organizate cursuri de înot, de la 10:00 la 13:00, iar după ora 21:00 piscina poate fi închiriată pentru cei care vor să organizeze diverse evenimente. În ceea ce priveşte preţurile, pe parcursul lunii mai a.c. vor fi puse în vânzare bilete promoţionale de intrare la piscină, pentru un program de două ore, la preţul de 30 de lei. În acest preţ este inclus accesul în piscină, dar şi la saună, baia de aburi şi la jacuzzi. Cei interesaţi pot achiziţiona şi abonamente pentru cinci, zece şi 16 ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de humoreni au participat la „Renaşterea Parcului Ariniş”.
 Vizualizări articol: 14919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Mii de humoreni au participat la „Renaşterea Parcului Ariniş”4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 3 mai 2010, 14:23:30
Normal, se putea fara soboru de preoti? Nu big grin Faceti baie linistiti acuma. Apa a fost sfintita
2.   Re sirjerkalot trimis de
( 3 mai 2010, 15:25:37
Dumneata esti musulman ce voiai sa vina un sobor de imami??
2.1  RE: Re sirjerkalot trimis de
( 3 mai 2010, 15:46:37
Dumneata n-ai vazut cand au deschis partia iarna asta. Erau in telescaun vreo 4-5 si cu picioarele fluturande imparteau aghiazma in stanga si in dreapta pe partie laughing) Pui intrebari stupide
3.   ... trimis de
( 4 mai 2010, 01:12:23
mai sunt cateva cladiri neterminate - proprietate privata (asa scria pe o placuta) - care strica fatada complexului. In rest... e de bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei