Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii Guvernului în legătură cu greva anunţată pentru 5 mai

Luni, 3 Mai 2010 (15:03:29)

Lideri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) se întâlnesc, marţi, cu reprezentanţi ai ministerelor Muncii, Justiţiei, Finanţelor şi Internelor pentru a încerca să rezolve solicitările sindicaliştilor care ameninţă că de miercuri intră în grevă generală pe termen nelimitat.

Preşedintele executiv al (FNSA), Romel Neagu, a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea va avea loc la Ministerul Justiţiei, începând cu ora 9.00. Liderul sindical a subliniat că funcţionarii publici vor renunţa la greva generală anunţată pentru 5 mai dacă Guvernul chiar găseşte soluţii la probleme lor, acţionează efectiv, nu doar îi cheamă la discuţii.

Aproximativ 400 de funcţionari publici au protestat, joi, în faţa sediului Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea cu aproximativ 45 la sută a veniturilor, odată cu intrarea în vigoare a legii unice de salarizare şi de ameninţarea cu disponibilizările. Aceştia au susţinut atunci că au ajuns în situaţia în care nu-şi mai pot susţine cheltuielile.

Biroul Federal al FNSA a hotărât în unanimitate declanşarea grevei generale în 5 mai, deoarece Guvernul nu a respectat promisiunile făcute în februarie atunci când sindicaliştii au suspendat protestele.

O delegaţie a sindicaliştilor a discutat, joi, cu oficiali ai ministerelor Muncii, Finanţelor, Justiţiei şi Administraţiei despre problemele angajaţilor, dar nu au găsit nicio rezolvare.

Din cei 50.000 de sindicalişti afiliaţi la FNSA, 35.000 au semnat pentru declanşarea grevei din 5 mai.

Şi alte federaţii ale funcţionarilor publici au aceleaşi nemulţumiri legate de diminuarea salariilor şi nerespectarea contractelor colective, astfel că ameninţă cu proteste de amploare. Astfel, Federaţia "Columna" a organizat luni, un pichet în faţa sediului Guvernului, protest care se va repeta în fiecare zi din această săptămână.

De asemenea, sindicaliştii de la Publisind şi Sed Lex ameninţă că vor declanşa şi ei acţiuni de protest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii Guvernului în legătură cu greva anunţată pentru 5 mai.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNSA se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii Guvernului în legătură cu greva anunţată pentru 5 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei