Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tineri în acţiune

ONG-iştii din Suceava s-au reunit la un târg al lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe parcursul a două zile, 1 şi 2 mai, Direcţia pentru Tineret a Judeţului Suceava a organizat Târgul ONG-urilor, găzduit de Shopping City Suceava. 

11 organizaţii non-guvernamentale au avut ocazia să prezinte sucevenilor broşurile, proiectele şi campaniile asociaţiei lor.

Acţiunea se înscrie în programul Zilelor Tineretului şi are ca scop încurajarea implicării tinerilor în viaţa societăţii, susţinerea activităţilor filantropice, de voluntariat, atragerea atenţiei societăţii asupra potenţialului reprezentat de societăţile civile. 

“Prin această acţiune ne-am propus, în primul rând, să facem cunoscute structurile de tineret, să încurajăm activismul şi să susţinem implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităţii. De asemenea, vom face cunoscute publicului ofertele de tabere ale departamentului de turism şi alte proiecte ale Direcţiei Judeţene pentru Tineret”, a precizat Simona Sofroni, directorul DJT Suceava.

 

Dansatori şi militari, surprizele târgului

Fiecare organizaţie a venit cu pliante, broşurile sau revistele editate, fotografii de la activităţile cele mai reprezentative şi, bineînţeles, cu voluntarii. Surpriză Târgului a fost prezenţa Centrului Militar Judeţean Suceava.

“Am venit aici pentru semnificaţia zilei de 2 mai, Ziua Tineretului, pentru a propune tinerilor oferta de şcolarizare a Ministerului Apărării Naţionale, constând în locuri în instituţiile militare de învăţământ de toate nivelurile, colegii militare, Şcoli de Maiştri Militari şi academii de formare a ofiţerilor. Consiliem tinerii în ceea ce priveşte planul de şcolarizare, criteriile de recrutare, etapele necesare pentru constituirea unui dosar de candidat”, a precizat Gabriel Ghiduş, şef birou informare-recrutare în cadrul Centrului Militar Judeţean Suceava.  

O altă surpriză a fost demonstraţia de dans a Andreei Acatrinei şi a lui Ciprian Guriuc, dansatori în cadrul Clubului Sportiv “Boom Dance”. Însoţiţi de coregrafii Sergiu Tihon şi Mihai Siminiuc, tinerii dansatori au prezentat diplomele şi cupele obţinute la diverse competiţii naţionale, realizările de până acum şi proiectele de viitor.

“Chiar săptămâna trecută ne-am întors de la o competiţie naţională,  Cupa Floris din Bistriţa, unde am obţinut un premiu I, două premii II şi două premii IV. Activăm de un an şi două luni şi ne bucurăm că în acest interval am reuşit să aducem la Suceava mai multe cupe şi medalii”, ne-a spus Sergiu Tihon, unul din antrenorii de la “Boom Dance”.

 

11 participanţi şi-au prezentat oferta

Alături de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava, au făcut cunoscută activitatea lor Fundaţia ANA, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Suceava (A.S.C.O.R), Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor (AREAS), Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), Asociaţia de promovare a culturii urbane DePeStrada.Ro, Asociaţia Colegiului “Ştefan cel Mare” Suceava, Asociaţia Promotorii Bucovinei, Centrul Militar Judeţean Suceava şi Clubul de Dans Sportiv “Boom Dance”.

“Deşi activăm deja al treilea an în Suceava, e pentru prima dată când participăm la un târgal ONG-urilor, e o posibilitate extraordinară pentru noi de a ne face cunoscuţi. Asemenea acţiuni ar trebui să se desfăşoare şi în Săptămâna Naţională a Voluntariatului, pentru a încuraja participarea tinerilor în activităţile de voluntariat, dar şi pentru a stabili legături mai strânse între organizaţiile non-guvernamentale din judeţul Suceava”, a declarat Petru Ciolpan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia.

 

Ziua Mondială a Libertăţii Presei, marcată şi la Suceava

De asemenea, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava organizează astăzi o acţiune dedicată Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. Mai mulţi tineri din judeţul Suceava vor intra în contact cu ziariştii din mass-media locală, vor avea posibilitatea să cunoască şi să lucreze câteva ore în redacţiile ziarelor, radiourilor şi televiziunilor din Suceava, alături de jurnaliştii locali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ONG-iştii din Suceava s-au reunit la un târg al lor.
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
ONG-iştii din Suceava s-au reunit la un târg al lor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei