Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În exclusivitate

Avem primele fotografii cu suspectul principal al dublului asasinat de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Monitorul de Suceava” a intrat în posesia singurelor fotografii pe care le deţin anchetatorii dublului asasinat de la Siret cu suspectul principal al acestui caz fără precedent în România, Leonid Zaporojeţ, în vârstă de 51 de ani, din Cernăuţi, ucraineanul acuzat că, pe 17 februarie a.c., le-a împuşcat în cap pe Carmen (39 de ani) şi Raluca Hriţcu (6 ani), soţia şi fiica unui valutist din localitate, Vasile Hriţcu.

Mobilul acelor îngrozitoare crime a fost jaful, susţin anchetatorii, asasinul alegându-se cu 14.000 de euro şi 2000 de dolari SUA.
Zaporojeţ este în prezent încarcerat în arestul Miliţiei Regiunii Cernăuţi, iar în urmă cu trei săptămâni a dat ochii pentru prima oară cu anchetatorii români.

 

L-au fotografiat, dar nu ştiau că îl au în faţă pe cel mai căutat criminal

Fotografiile pe care vi le prezentăm în exclusivitate sunt făcute la Suceava, în ziua în care Zaporojeţ a fost găsit într-un hotel din zona gării Burdujeni.

Se întâmpla la două zile de la crima de la Siret, însă, la acea vreme, poliţiştii suceveni nu ştiau că îl au în faţă pe individul care a îngrozit o ţară întreagă, executând în stil mafiot o fetiţă de 6 anişori şi pe mama acesteia.

L-au fotografiat, l-au amprentat, i-au prelevat probe ADN, i-au făcut dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, după care l-au dat pe mâna autorităţilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări Suceava, care l-au escortat la graniţă şi l-au expediat înapoi în Ucraina.

Câteva zile mai târziu, au venit şi rezultatele probelor ADN prelevate din apartamentul familiei Hriţcu.

O probă de ADN luată de pe un tub de cartuş găsit la locul crimelor se potrivea exact cu profilul genetic al lui Zaporojeţ.

Ulterior, anchetatorii aveau să afle că suspectul lor a fost văzut în Siret cu o noapte înaintea terifiantei crime, identificând chiar şi locaţia în care Zaporojeţ şi-a petrecut noaptea de  16/17 februarie a.c..

De altfel, mai mulţi martori au declarat că l-au văzut pe ucrainean la Siret, în zilele de dinaintea crimei, deşi Leonid Zaporojeţ spune că a intrat în România pe 18 februarie a.c., la o zi după ce Carmen şi Raluca Hriţcu au fost găsite fără suflare în apartamentul de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B., din Siret.

 

Seamănă sau nu cu portretul robot?

Anchetatorii dublului asasinat de la Siret au mărturisit că asemănarea dintre Zaporojeţ şi portretul robot realizat după semnalmentele oferite de martori este destul de mare.

De altfel, în timpul anchetei, la Suceava a fost adus cel mai bun specialist din ţară în realizarea portretelor robot, şeful Serviciului de Criminalistică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, comisarul şef Alexandru Cânpean.

Imaginea înspăimântătoare din portretul robot al suspectului mai în vârstă, încruntat şi cu o privire plină de ură, e diferită totuşi de figura lui Zaporojeţ din fotografii, care pare mai degrabă un infractor de mâna a doua, prost îmbrăcat şi speriat de blitzul de la aparatul foto al poliţiştilor.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că aparenţele sunt înşelătoare şi că Zaporojeţ e un infractor periculos.

De altfel, ucraineanul a fost arestat pe data de 11 martie a.c., la Cernăuţi, pentru deţinere de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, având un cazier bogat.

Surse judiciare ne-au mai spus că principalul suspect al dublului asasinat de la Siret are pe un braţ, în partea superioară, un tatuaj specific luptătorilor ceceni.   

        

Nu recunoaşte nimic

Pe data de 8 aprilie a.c., anchetatorii dublului asasinat de la Siret au stat, pentru prima oară, faţă-n faţă cu suspectul principal al dublului asasinat de la Siret, cu ocazia comisiei rogatorii întrunite la audierile ce au avut loc în sediul Miliţiei Regiunii Cernăuţi.

Leonid Zaporojeţ (51 de ani) s-a jurat că nu era la Siret în ziua crimei, spunând că a fost, într-adevăr, pe raza judeţului Suceava, două zile mai târziu, când a şi fost găsit de poliţişti într-un hotel din cartierul sucveean Burdujeni.

Zaporojeţ o ţine una şi bună că el a ajuns pe raza judeţului Suceava fiind abandonat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ de cei care i-au promis că-l vor duce în Italia.

Pentru că i s-au cerut bani în plus, faţă de suma la care s-au înţeles iniţial, şi nu a vrut să le dea, Zaporojeţ a fost dat jos din microbuzul cu care a plecat din Cernăuţi în zona Autogării din centrul Sucevei.

Aşa a ajuns – a explicat el – la hotelul „Orizont” de pe strada Jean Bart, din zona gării Burdujeni.

În momentul în care a fost luat de poliţişti din hotel, Zaporojeţ avea asupra sa în jur de 3000 de euro şi tocmai se întorsese de la un mall din Suceava, de unde-şi cumpărase un telefon mobil de ultimă generaţie.

Întrebat de unde avea atâţia bani, în condiţiile în care a fost dat jos din microbuz- după cum chiar el spunea, pentru că nu a mai vrut să le plătească câteva sute de euro călăuzelor care-i promiseseră să-l ducă în Italia, Zaporojeţ s-a prelevat de dreptul a nu da declaraţii.

 

Zvonuri infirmate

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava aşteaptă stabilirea comisiilor rogatorii şi pentru celelalte audieri care urmează să aibă loc în acest caz.

E vorba de mai mulţi cetăţeni ucraineni, printre care şi un anume Rezvan B., în vârstă de 28 de ani, despre care există date certe că ar fi fost în Siret, în ziua crimei, împreună cu Leonid Zaporojeţ.

Deşi un ziar central a anunţat că presupusul complice al lui Zaporojeţ a fost audiat şi l-ar fi „turnat” pe asasin, anchetatorii suceveni infirmă zvonurile, precizând că nu a fost stabilită încă nici măcar data comisiei rogatorii pentru audierea lui Rezvan B..

După audierea tuturor martorilor, dosarul va fi transferat procurorilor din Cernăuţi, judecata urmând să se facă în Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avem primele fotografii cu suspectul principal al dublului asasinat de la Siret.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 11 voturi
Avem primele fotografii cu suspectul principal al dublului asasinat de la Siret4.7511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei