Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mai 2010 - Anul XV, nr. 101 (4392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Amenzi pentru persoanele fizice care nu îşi declară veniturile din 2009

Luni, 3 Mai 2010 (16:10:20)

Persoanele fizice care au realizat venituri în anul 2009 mai au la dispoziţie doar două săptămâni pentru a depune la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava declaraţiile privind veniturile realizate. Potrivit şefului DGFP Suceava, Petrică Ropotă, termenul limită de depunere a declaraţiilor este 17 mai 2009. El a arătat că obligaţia depunerii o au persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi independente, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, cedarea folosinţei bunurilor, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, câştiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare.
Declaraţiile pot fi descărcate pe site-ul de internet al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, la categoria Asistenţă contribuabili/Toate formularele, cu explicaţii; sau de la sediul administraţiei fiscale de care aparţin, de unde pot obţine gratuit formularele de declaraţii fiscale.
După completare, declaraţiile pot fi depuse la registratura Administraţiei financiare unde contribuabilii au domiciliul sau pot fi transmise prin poştă, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de către contribuabili.
Petrică Ropotă a mai declarat că persoanele fizice care nu depun în termen aceste declaraţii pot primi amenzi cuprinse între 10 şi 100 de lei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi pentru persoanele fizice care nu îşi declară veniturile din 2009.
 Vizualizări articol: 2118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi pentru persoanele fizice care nu îşi declară veniturile din 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinformare? trimis de
( 4 mai 2010, 10:24:52
Lista cazurilor in care se depune declaratia respectiva este mai mare. Cel putin asa am gasit un articol pe avocatnet.ro:
"Depunerea declaratiilor privind veniturile realizate pentru fiecare categorie si sursa de venit (Formular 200 ) pentru anul 2009 de catre persoane fizice care au realizat, individual sau intr-o forma de asociere,venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, si castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract si Formular 201 de catre contribuabilii care au realizat venituri din strainatate: profesii libere, activitati comerciale, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, dividende, dobanzi, premii si jocuri de noroc, ..."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei