Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: În trei săptămâni vom avea propuneri legislative privind colectarea selectivă a deşeurilor

Vineri, 23 Aprilie 2010 (20:02:53)

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, unde a participat la campania naţională "Ofensiva Verde continuă!", că în trei săptămâni vor exista propuneri legislative privind colectarea selectivă a deşeurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borbely a spus că sistemele integrate de colectare a deşeurilor din judeţe vor fi finalizate abia la sfârşitul anului 2013, dar până atunci vrea să aibă tot sistemul pus la punct.

El a precizat că, din momentul în care nu există locaţii în care să se arunce în mod selectiv deşeurile, este greu ca acestea să se poată recicla, dar că în termen de trei săptămâni ministerul său va veni cu propuneri legislative în acest sens.

"În momentul de faţă, este rezolvat la PET-uri, este rezolvat parţial la celelalte, la sticle, la deşeuri electronice. Trei săptămâni le-am dat colegilor, secretarului de stat care răspunde de acest domeniu în minister, ca să vină cu acele propuneri legislative care să fie sistemul care să oblige - pentru că nu avem altceva de făcut - să oblige producătorii care poluează", a spus Borbely.

El a precizat că la PET-uri România are un procent mai bun de reciclare decât cere Uniunea Europeană, pentru că producătorii sunt obligaţi să plătească pentru a rezolva sistemul de colectare, altfel dau taxe mai mari la Fondul de Mediu şi a spus că în mod similar trebuie să se procedeze şi în ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor.

"Acest sistem va fi rezolvat, cealaltă componentă va fi rezolvată mai târziu din păcate, pentru că acum pornim aceste sisteme de deşeuri integrate în judeţe, care vor fi finalizate la sfârşitul anului 2013 şi atunci vom avea tot sistemul pus la punct", a spus Borbely.

În acest context, ministrul a precizat că din toamnă va implica în acţiunea de reciclare a PET-urilor circa 3.000 de şcoli din ţară, cărora le va pune la dispoziţie prese, pe care să le folosească elevii.

"Avem şi altă iniţiativă către şcoli, cu PET-urile, care va porni în toamnă şi va însemna că în 3.000 de şcoli vor fi aceste prese, aceste aparate date de Fondul de Mediu şi prin ONG-uri rezolvăm să fie trimise la acei reciclatori care le folosesc. Prin asemenea acţiuni trebuie şi putem sensibiliza populaţia. Copiii să folosească aceste prese, nu e niciun risc", a precizat ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: În trei săptămâni vom avea propuneri legislative privind colectarea selectivă a deşeurilor.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: În trei săptămâni vom avea propuneri legislative privind colectarea selectivă a deşeurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei