Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc i-a cerut lui Cioloş sprijin pentru realocarea unor fonduri UE necheltuite în agricultură

Vineri, 23 Aprilie 2010 (16:10:16)

Premierul Emil Boc i-a cerut comisarului UE Dacian Cioloş să sprijine Guvernul pentru realocarea unor fonduri necheltuite în agricultură către proiecte de dezvoltare a infrastructurii rurale şi ca nivelul de prefinanţare pentru investiţii în agricultură să fie menţinut la 50% şi în acest an.

Solicitările au fost transmise în discuţia pe care şeful Guvernului a avut-o vineri, la Palatul Victoria, cu Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură, aflat la Bucureşti.

"Având în vedere succesul măsurii 322 (din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, cu referire la reabilitarea infrastructurii rurale-n.r.), în România atât din punct de vedere al impactului financiar, cât şi din perspectiva interesului administraţiilor locale pentru o asemenea măsură v-am solicita sprijinul pentru o realocare a banilor spre acest program, în cazul în care vom avea resurse financiare economisite de la alte programe. Deci nu cerem bani în plus, cerem doar o mai bună gestionare a banilor în interiorul programului, cu o reorientare a lor spre măsura 322, având în vedere că este cea mai populară măsură până în momentul de faţă pe programul pe agricultură", a spus Boc comisarului UE.

Cioloş i-a răspuns premierului că ministerul de resort va trebui să justifice cu argumente solicitarea de realocare a fondurilor, urmând ca ulterior să fie analizat modul în care poate fi păstrat echilibrul între diferitele axe de dezvoltare rurală.

Şeful Guvernului a solicitat totodată ca nivelul de prefinanţare de către stat a investiţiilor în agricultură, valabil pentru intervalul 2009-2010, să fie menţinut şi anul viitor la 50% din valoarea proiectului, argumentând că fermierii trebuie ajutaţi într-o perioadă economică dificilă.

"A doua solicitare ar fi ca măsura pe care a adoptat-o Comisia Europeană, cu partea de prefinanţare pentru investiţii în agricultură de 50% pentru 2009-2010, să fie menţinută şi în 2011, pentru că s-a demonstrat că a fost o măsură foarte bună, care mai ales în perioada acesta dificilă din punct de vedere economic a ajutat fermierii şi pe cei care fac investiţii în domeniu să aibă resurse financiare. Asta însemană că, în momentul în care încheie contractul, ei primesc 50% avans din valoarea contractului", a arătat Boc.

Cioloş a asigurat că va analiza şţi această solicitare, explicând că este nevoie de o abordare mai largă la nivelul CE, dar a arătat că este nevoie şi de sprijinul sectorului bancar.

"Tot ce ţine de noi şi în cadrul legal o să facem şi sper că va exista o mobilizare şi a sectorului bancar în România", a spus Cioloş.

El a arătat că România "stă destul de bine" la angajarea fondurilor comunitare şi este "un pic mai în urmă" la plăţile efectuate, probabil şi din cauza situaţiei economice, dar mai ales a modului în care beneficiarii privaţi reuşesc să îşi găsească cofinanţarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc i-a cerut lui Cioloş sprijin pentru realocarea unor fonduri UE necheltuite în agricultură.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc i-a cerut lui Cioloş sprijin pentru realocarea unor fonduri UE necheltuite în agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei