Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Proiectul Legii educaţiei a fost avizat de Consiliul Economic şi Social

Vineri, 23 Aprilie 2010 (14:13:23)

Proiectul Legii educaţiei aprobat de Guvern în 12 aprilie şi trimis Parlamentului pentru dezbatere a fost avizat de Consiliul Economic şi Social, a anunţat, vineri, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Consiliul Economic şi Social (CES) a luat în dezbatere, joi, proiectul Legii educaţiei naţionale elaborat de Ministerul Educaţiei şi aprobat de Guvern în şedinţa din 12 aprilie.

"Votul membrilor CES a fost următorul: 20 de voturi pentru şi opt voturi împotrivă", se arată într-un comunicat de presă al MECTS.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că în aceeaşi şedinţă a fost analizat şi proiectul Legii educaţiei depus de către grupul de parlamentari PSD, acesta obţinând 20 de voturi împotrivă, şapte pentru şi o abţinere.

Consiliul Economic şi Social este un organ consultativ al Parlamentului şi Guvernului în domeniile de specialitate stabilite prin legea sa de organizare şi funcţionare. CES are rol consultativ în stabilirea strategiilor şi politicilor economice şi sociale, în aplanarea stărilor conflictuale la nivel de ramură sau la nivel naţional aparute între partenerii sociali, precum şi în realizarea, promovarea şi dezvoltarea dialogului social şi a solidarităţii sociale.

Guvernul a aprobat, în 12 aprilie, proiectul Legii educaţiei, documentul fiind transmis în Parlament spre dezbatere în regim de urgenţă.

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a decis, miercuri, după o şedinţă maraton cu dezbateri generale şi procedurale, că documentul de bază pentru discuţiile despre noua Lege a educaţiei va fi proiectul propus de Guvern, deputaţii PSD şi PDL având dispute şi negocieri timp de trei ore pe acest subiect.

La Comisia de învăţământ au fost depuse cinci proiecte de lege privind educaţia, unul al Guvernului, unul al PSD şi trei ale PNL.

Votul final la raportul privind proiectul Legii educaţiei va fi dat de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor pe 7 mai, potrivit calendarului de lucru aprobat de Biroul Permanent. Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu dezbaterea proiectului Legii educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Proiectul Legii educaţiei a fost avizat de Consiliul Economic şi Social.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Proiectul Legii educaţiei a fost avizat de Consiliul Economic şi Social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei