Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Fotoliul lui Olărean, ameninţat de referendum pentru demiterea primarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Scaunul” primarului de Rădăuţi, Aurel Olărean, a intrat în stare de „cod roşu”, dacă discuţiile de culise din cadrul Organizaţiei Locale a PD-L, dar şi din Consiliul Local Rădăuţi, se vor transforma în realitate. Mai exact, zilele următoare, va fi declanşată procedura pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. Surse din cadrul deliberativului rădăuţean au afirmat că actuala stare de conflict permanent din Consiliu, la care se adaugă o serie de nemulţumiri din rândul populaţiei, au determinat această situaţie, iar Olărean a pierdut sprijinul a două treimi dintre consilierii partidului său, PD-L. De partea cealaltă, voci din organizaţia PD-L Rădăuţi au precizat că „războiul” Olărean-Sticleţ, preşedintele şi vicepreşedintele organizaţiei, în acelaşi timp primarul şi viceprimarul municipiului, a reuşit să îi irite pe liderii organizaţiei judeţene, care sunt în pragul unor decizii dure. Totodată se discută tot mai mult, la nivelul organizaţiei, de candidatura lui Petru Carcalete pentru fotoliul de primar, la alegerile locale din anul 2012. Toate acestea sunt argumente care ar putea da startul referendumului.

Potrivit Legii nr. 286/2006 pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001,mandatul unui primar poate înceta ca urmare a unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia. Din informaţiile pe care le deţinem până la această oră, un rol deosebit de important în această decizie va avea şi întrunirea vârfurilor PD-L-ului sucevean de la finele săptămânii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotoliul lui Olărean, ameninţat de referendum pentru demiterea primarului.
 Vizualizări articol: 2811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Fotoliul lui Olărean, ameninţat de referendum pentru demiterea primarului4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Insultator! trimis de
(23 apr 2010, 11:33:21
Daca e bal, bal sa fie! Un referendum ar fi o cheltuiala inutila si o insulta la dresa radautenilor, precum si a primarului ales. Totusi, daca e sa aiba loc acest referendum, ar trebui sa se faca si pentru consiliul local. Radautenii si-ar fi dorit un referendum il legatura cu construirea fabricii de adeziv din zona, insa se vede clar ca interesele sunt altele si ale altora.
2.   ... trimis de
(23 apr 2010, 11:49:24
Frunza,nu a fost bun...sincer,ii compatimesc pe radauteni
3.   Ei stiu mai bine, trimis de
(23 apr 2010, 12:42:31
Locuitorii acestui municipiu stiu mai bine ce e de facut, dar daca tot se initiaza acest referendum si vor avea loc alegeri, indraznesc sa le recomand alegatorilor mult mai multa responsabilitate. Este jenant ca pentru o punga, cadou electoral, sa ajunga in fruntea unei asemenea comunitati un te miri cine, chiar daca o fi mare ctitor de biserici si-l dau banii afara din casa! Este prea frumos acest oras, este prea frumoasa aceasta colectivitate ca sa nu merite un primar ce sa uneasca, sa infrumuseteze, sa imbogateasca material, spiritual si moral intreaga comunitate, nu sa dezbine, sa risipeasca si sa-si desconsidere, sa-si dispretuiasca alegatorii. Doamne-ajuta la gandul cel bun!
4.   Interesant! trimis de
(23 apr 2010, 13:54:53
Daca in urma acestui referendum, populatia municipiului Radauti decide ca primarul Olarean nu trebuie demis, atunci cei care au initiat acest referendum ar trebui sa-si prezinte demisiile de onoare.
5.   Sa traiti bine trimis de
(23 apr 2010, 15:32:04
sau ar mai trebui ca cel care a dat spaga la alegatori pentru a fi ales, sa fie colorat in costum de zebra!
Sunteti jenanti, daca voua va place cum arata Radautiul..., ma rog sa ne fereasca cel de sus de mai ,,bine"!
6.   Punem pariu? trimis de
(23 apr 2010, 16:04:36
Eu sunt sigur ca iese iar Olarean.La ce "alegatori" sunt in tara asta.......
Aceeasi alegatori l au ales de 2 ori s inca o data la referendum pe dragul nostru presedinte. Si sa stiti ca nu diferenta intre cei doi "alesi'.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei