Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Programul de înnoire a parcului auto şi-a îndeplinit obiectivul de a susţine industria autohtonă

Vineri, 23 Aprilie 2010 (16:07:07)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Mioveni, că programul de înnoire a parcului auto şi-a îndeplinit obiectivul de a susţine industria autohtonă, în condiţiile în care mai mult de o jumătate dintre autovehiculele vândute au fost de producţie internă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu sunt foarte bucuros să văd faptul că mai mult de o jumătate din maşinile noi care s-au cumpărat în baza «Programului Rabla» sunt maşini de la Dacia-Renault. Asta înseamnă că atingem şi un scop pe care l-am avut în vedere, acela de a încuraja industria autohtonă, a afirmat, vineri, la Mioveni, premierul Emil Boc.

Potrivit primului-ministru, Pentru România, Dacia Renault este o investiţie strategică, atât prin conţinut, cât şi prin locurile de muncă pe care le asigură.

"Dorim ca în continuare Dacia să fie a doua unitate reprezentativă a grupului Renault, după Franţa. Astăzi am făcut un inventar al principalelor provocări pe care le are Dacia şi vreau să îi asigur în continuare de sprijinul nostru", a mai declarat Emil Boc.

Joi, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a anunţat că Guvernul va suplimenta programul "Rabla" cu încă 50.000 de vouchere, printr-o hotărâre ce va fi adoptată săptămâna viitoare, afirmând că ediţia 2010 a programului guvernamental este una "spectaculoasă".

Din cele 110.000 de vouchere tipărite până în prezent pentru programul "Rabla", ediţia 2010, 105.000 sunt destinate persoanelor fizice şi 5.000 firmelor.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), cea care împarte tichetele către REMAT-urile din întreaga ţară, alocase deja, joi dimineaţă, 94.250 de bonuri, iar unităţile REMAT casaseră deja 67.182 de maşini.

Prin programul "Rabla" 2010 au fost cumpărate, până joi, 11.693 de maşini noi, fiind trimise spre validare la AFM 33.914 bonuri.

Bugetul alocat pentru derularea programului "Rabla" a mai fost suplimentat, la jumătatea luni martie, de Guvern cu 190 milioane lei, pentru achiziţionarea unui număr suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea maşinilor uzate.

Fondul a fost suplimentat după ce toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-şi casează maşinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", care ar fi trebuit să ajungă pentru întregul an, au fost epuizate.

Ediţia 2010 a programului "Rabla" a început în 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi.

Prima de casare a rămas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunţa la momentul lansării că speră să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable.

Premierul Emil Boc a testat, vineri, la Uzinele Dacia Mioveni, două autoturisme din noul model Duster, unul cu motor pe benzină, iar altul cu motorizare Diesel, afirmând că, în momentul în care va fi pus în situaţia de a-şi cumpăra o maşină, prima opţiune va fi acest autoturism, despre care crede că "este o maşină de familie ideală".

Premierul Emil Boc a făcut, vineri, o vizită la Uzinele Dacia de la Mioveni, unde a purtat discuţii cu directorul general al societăţii Automobile Dacia, Jerome Olive, şi cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Stroe, pe tema situaţiei şi a perspectivelor industriei auto din România. De asemenea, premierul a vizitat secţia de montaj a Uzinelor Dacia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Programul de înnoire a parcului auto şi-a îndeplinit obiectivul de a susţine industria autohtonă.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Programul de înnoire a parcului auto şi-a îndeplinit obiectivul de a susţine industria autohtonă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei