Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preda: Elevii înjură ori lovesc profesorii, iar dascălii tratează copiii ca altceva decât sunt

Vineri, 23 Aprilie 2010 (17:05:59)

 Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, că "în viaţa de zi cu zi" elevii au ajuns să înjure sau să lovească profesorii, iar cadrele didactice să "trateze copiii ca altceva decât sunt", deputatul făcând aceste afirmaţii în contextul scandalului iscat în jurul unei profesoare din Buzău.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că prefectul de Buzău, Paul Beganu, care, joi, a organizat o conferinţă de presă şi a prezentat cazul profesoarei de română de la Liceul "Spiru Haret" fără ca, în prealabil, să discute cu aceasta, cu conducerea unităţii de învăţământ sau cu Inspectoratul Şcolar, nu şi-a dorit un beneficiu de imagine, ci a dorit să aducă în prim-plan carenţele existente în sistemul educaţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am avut o discuţie cu prefectul Beganu după ce am citit cazul în presă azi. Mi-a spus că aceste date îi parveniseră în timpul grevei şi n-a vrut să suprapună mişcarea sindicală cu asemenea chestiuni să nu fie interpretate ca presiune. Acest demers al domniei sale a fost făcut pe ideea curăţeniei acestui sistem, pentru a respecta onorabilitatea educaţiei. Faptul că a făcut publică această chestiune, mi-a explicat că nu a interferat cu nimic asupra anchetelor interne, dar că a fost o formă transparentă de a arăta şi părţile negative în ceea ce priveşte lacunele din sistemul educaţional", a spus Preda.

Cezar Preda a adăugat că prefectul Paul Beganu e un om foarte serios care nu încearcă să facă anumite acţiuni pentru a avea un beneficiu de imagine.

"Face acest lucru într-un mod foarte onest şi obiectiv, n-aş duce acţiunea în altă zonă decât a responsabilităţii serioase a funcţiei pe care o deţine. Nu-i plac can-can-urile şi nu încearcă să dea un material tabloidelor în conferinţe de presă", a declarat deputatul PDL.

Vicepreşedintele PDL a spus că prin intenţia de a face public cazul profesoarei de la Liceul "Spiru Haret" acuzată de comportament indecent, prefectul judeţului a dorit doar să contribuie la "curăţirea" sistemului educaţional.

"De ce nu luaţi sensul curat al acestei acţiuni care trebuie să oprească aceste comportamente care în general se muşamalizează. Au ajuns profesori care fumează cu elevii în clase, profesori care au gesturi obscene de faţă cu elevii, şi elevi care sar şi lovesc profesorii ori îi înjură. Acţiunea prefectului vrea să scoată la iveală aceste lucruri. Nu sunt reale astea, nu se întâmplă în şcoli aşa ceva? Nu aveţi investigaţii în care copiii înjură ori lovesc profesorii, în care dascălii îşi permit să trateze copii ca altceva decât sunt? Sunt exemple care vin din viaţa noastră de zi cu zi", a spus Cezar Preda.

Liderul PDL Buzău a negat că scandalul în care este implicată profesoara de română ar avea conotaţii politice, această variantă fiind vehiculată încă de la izbucnirea conflictului când s-a spus că s-ar dori schimbarea directorului unităţii de învăţământ.

"Dacă am fi vrut să luăm o decizie politică, nu apelăm la astfel de acţiuni pentru a ne atinge scopul politic. Prefectul numai om de can-can nu pare. Nu l-am văzut niciodată în ipostaza de a-i plăcea aşa ceva şi nici de alte lucruri nu se ocupă", a declarat Preda.

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a organizat, joi, o conferinţă de presă în care a dezvăluit că o profesoară de română de la Liceul "Spiru Haret" din municipiu este acuzată de către prefectul Paul Beganu că ar avea un comportament indecent la cursuri, acesta aducând în sprijinul afirmaţiilor fotografii din care ar fi reieşit atitudinea neconformă cu statutul de cadru didactic.

Prefectul a precizat că pozele i-au fost trimise pe e-mail încă din 19 martie, însă nu a făcut public cazul la acea vreme întrucât profesorii se aflau în grevă, iar gestul său ar fi fost interpretat ca o intimidare la adresa cadrelor didactice.

Prefectul de Buzău a explicat că 11 părinţi i-au sesizat faptul că profesoara de romană Liliana Stanciu nu îşi desfăşoară ora de română, aşa cum ar trebui să se întâmple, adăugând că i s-a cerut să înceapă o anchetă şi să ia măsuri împotriva cadrului didactic.

De asemenea, Paul Beganu a arătat şi o serie de fotografii: în una dintre ele, profesoara bagă mâna sub puloverul unui elev, în alta apare un elev la tablă care desenează o parte din organul sexual masculin, cadrul didactic fiind lângă el, în timp ce o altă fotografie o înfăţişează pe profesoară împreună cu un elev, în timp ce dansa, alături de un alt cuplu de elevi.

Ulterior, Paul Beganu a declarat că în afara fotografiilor nu are probe concrete şi nu a discutat niciodată cu profesoara Liliana Stanciu, însă a decis sa iasă în faţa presei cu acest caz fără o anchetă desfăşurată în prealabil din cauza reclamaţiilor venite din partea părinţilor care aveau de gând să posteze pe internet pozele şi o înregistrare de la ore.

La rândul ei, profesoara de română, acuzată de prefectul de Buzău, susţine că totul este o înscenare determinată de un conflict existent între ea şi diriginta clasei a X-a C, ambele dorind un post de director.

Liliana Stanciu a precizat că nu a discutat niciodată cu prefectul judeţului Buzău şi nu i s-au cerut explicaţii despre fotografiile făcute publice, cadrul didactic spunând că are explicaţii pentru fiecare poză.

Liliana Stanciu este cadru didactic de la 18 ani şi niciodată nu a fost în mijlocul unui conflict ori acuzată de ceva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preda: Elevii înjură ori lovesc profesorii, iar dascălii tratează copiii ca altceva decât sunt.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preda: Elevii înjură ori lovesc profesorii, iar dascălii tratează copiii ca altceva decât sunt5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei