Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 apr 2010 - Anul XV, nr. 93 (4384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Anchetă

Căutat de DIICOT, FBI şi Secret Service, a fost prins chiar în sediul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un afacerist din Câmpulung Moldovenesc căutat de structurile de combatere a crimei organizate, fiind acuzat că face parte dintr-o reţea de fraude şi înşelăciuni pe internet, cu pagube de aproape 800.000 de euro, reţea anchetată şi de FBI şi Secret Service, a căzut pe mâna oamenilor legii la câteva zile după ce o armată de anchetatori i-au scotocit vila şi pensiunea, fiind prins chiar în sediul poliţiei din localitate.

Despre Vasile Mirvald (35 de ani) se ştia că este plecat de mai bine de un an de zile în Statele Unite ale Americii, însă, în cursul săptămânii trecute, poliţiştii câmpulungeni au aflat că bărbatul s-a întors acasă.

Ştiind că este căutat de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, poliţiştii l-au sunat şi i-au spus să vină până la sediul unităţii pentru a-i aducă de mâncare fratelui său, Nicolae Mirvald (39 de ani), care fusese săltat cu o zi în urmă, pentru un viol comis în 2007.

Când a ajuns la poliţie, Vasile Mirvald a fost predat ofiţerilor BCCO Suceava, care i-au spus că este acuzat într-o reţea de criminalitate informatică şi l-au predat, în aceeaşi zi, colegilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vâlcea, structură care investighează întreaga reţea.

Potrivit adjunctului BCCO Suceava, comisarul Petrică Ţibichi, câmpulungeanul a fost reţinut şi arestat preventiv de Tribunalul Vâlcea, alături de alţi 35 de indivizi acuzaţi că fac parte din aceeaşi grupare.

 

„Până în prezent au fost identificate peste 800 de victime”

 

Acţiunea de destructurare a reţelei din care făcea parte, susţin anchetatorii, şi Vasile Mirvald, a avut loc pe data de 6 aprilie a.c., atunci când, sub coordonarea procurorilor DIICOT Vâlcea, au avut loc nu mai puţin de 101 percheziţii domiciliare, pe raza a 13 judeţe din ţară.

Două dintre percheziţii au avut loc la Câmpulung Moldovenesc, la vila şi pensiunea lui Vasile Mirvald.

Pe lângă cele 36 de persoane arestate la Vâlcea în această grupare, s-au mai făcut percheziţii domiciliare în Praga (Cehia) – zece şi în Statele Unite ale Americii –şapte, în urma cărora autorităţile judiciare au reţinut zece persoane, pentru care au fost emise mandate europene de arestare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea din care este acuzat că făcea parte şi Vasile Mirvald a acţionat pe teritoriul mai multor state - Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.

În principal, membrii grupării accesau site-uri de tranzacţii online, oferind spre vânzare bunuri pe care, în realitate, nu le deţineau.

„Până în prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro”, se arată într-un comunicatul al DIICOT.

 

A violat-o pe verişoara amantei, pentru o partidă de sex în trei

Fratele lui Vasile Mirvald, Nicolae, a fost prins şi încarcerat în urmă cu o săptămână, pe 15 aprilie, pe numele acestuia figurând, încă din martie 2009, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Nicolae Mirvald a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru o faptă comisă în 2007, atunci când a siluit-o pe verişoara amantei sale, (ambele în vârstă de 16 ani), ţinând morţiş să facă o partidă de sex în trei, chiar şi cu preţul unui viol.

Surse judiciare ne-au mărturisit că, în momentul în care şi-a dat seama că poliţiştii i-au depistat ascunzătoarea (n.r. – unul dintre imobilele fratelui său), Nicolae Mirvald a încercat să fugă cu un motoscuter, însă a dat nas în nas cu unul dintre echipajele de poliţie care au înconjurat zona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căutat de DIICOT, FBI şi Secret Service, a fost prins chiar în sediul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 15 voturi
Căutat de DIICOT, FBI şi Secret Service, a fost prins chiar în sediul Poliţiei4.2515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(23 apr 2010, 12:43:46
Am vazut filmuletzul! Cat s-au chinuit saracii politisti sa sparga usa.laughing Bafta lor ca aia din casa nu aveau pe unde fugi!
2.   Comentariu trimis de
(23 apr 2010, 15:29:36
Cei 2 frati Mirvald (Vasile si Nicolae) au fost protejati de procurorul Stanescu Carmen din Campulung Moldovenesc,procuror care atunci cand a simtit ca "ocolitii" sai sunt cercetari si urmariti s-a pensionat...
Ar fi indicat ca Politia sa faca perchezitie si la domiciliul acestui procuror pentru ca fiul acesteia este bun prieten cu Vasile Mirvald zis "Coditza" si specialist in calculatoare.
3.   Ptr sunwaves trimis de
(23 apr 2010, 22:28:01
Ma da destept esti tu valule scaldat de soare !! idioti din astia ca tine vorbesc aiurea si strica reputatia oamenilor!!!procuroarea stanescu este pensionata de mult, cat despre vasile mirvald 'nu sa dovedit ca este vinovat cu nimic inca si nici nu se va dovedi!!! ce scrie asta in ziare e o adevarata bulibaseala, el a fost ptr 2 luni in state nu de un an!!! totul este o alta mascarada a astora care nu-si pot face meseria si mai incalca un pic si drepturile omului!! esti nevinovat pana se doveste vinovatia ta !! ziare nu au dreptul sa te judece dupa ureche!!!! da asta e romania! cum nu dai spaga adecvata cum esti vinovat de ceva!!! si tu ar fi indicat sa nu mai mananci **** aiurea !!! ca faci valuri si put
3.1  RE: Ptr sunwaves trimis de
(24 apr 2010, 11:45:14
Ai dreptate mai Boghi,singura vina a acestor frati este ca nu au dat spaga "adecvata"...Ce s-au mai incurcat ei cu proc.Stanescu daca au vazut ca e de pensie?Trebuiau sa se orienteze si ei catre cineva mai influent.
4.   Intr`adevar trimis de
(24 apr 2010, 16:23:52
Acest individ arogant "Coditza" s-a laudat prin tot orasul Campulung Moldovenesc ca a fost prieten intim si cu fica procurorului mai multi ani de zile si nu`i este frica de nimeni.Asa este in Romania: Procurorul este prieten cu infractorul.
sa-ti fie rusine procurorule pentru asemenea persoane cu care ai avut si ai relatii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei