Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul promite o discuţie, miercuri, cu liderii sindicatelor reprezentative ale bugetarilor

Joi, 15 Aprilie 2010 (14:06:38)

Reprezentanţii Guvernului au promis sindicatelor reprezentative ale salariaţilor bugetari că, miercuri, îi vor chema la discuţii pe liderii acestora, pentru a încerca să rezolve problemele legate de diminuarea veniturilor angajaţilor.

Promisiunea a fost lansată în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la sediul Guvernului, reprezentanţii Executivului cu delegaţia sindicaliştilor din Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publicic (SNFP).

Preşedntele FNSP, Sebastian Oprescu, a declarat, joi, la finalul discuţiilor cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, şi cu reprezentanţi ai MAI, că aceştia au promis sindicaliştilor că vor chema, miercuri, la o întâlnire toate federaţiile care reprezintă salariaţii bugetari.

Oprescu a subliniat însă că nu renunţă la calendarul de acţiuni anunţat până când nu se rezolvă concret solicitările lor.

'Soluţia stă în mâinile premierului Emil Boc, iar Guvernul ar trebui să se aplece serios asupra problemelor din administraţie", a arătat liderul sindical.

Potrivit lui Oprescu, actul normativ pe care Guvernul îl promisese la începutul anului, prin care să fie date plăţi compensatorii celor cărora le-au fost diminuate veniturile, "nici măcar nu este în stadiu de proiect".

Aproximativ 200 de funcţionari publici din SNFP au protestat, joi, la sediul Guvernului, între 11.00 şi 13.00.

În timpul acţiunii, sindicaliştii au cerut demisia membrilor Guvernului şi au huiduit o coloană oficială care a trecut prin zonă.

Sindicaliştii SNFP susţin că le sunt încălcate mai multe drepturi constituţionale, printre care cel la negocieri colective, la executarea contractului colectiv de muncă şi cel prin care aceste contracte reprezintă legea părţilor.

De asemenea, sindicaliştii mai reclamă nerespectarea de către Guvern a hotărârilor judecătoreşti prin care instanţele recunosc drepturile angajaţilor din sistemul public şi prin care obligă angajatorul să le plătească acestora drepturile legale, precum şi faptul că orele suplimentare nu le sunt plătite.

SNFA a anunţat că, în luna mai va organiza grevă de avertisment şi grevă generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul promite o discuţie, miercuri, cu liderii sindicatelor reprezentative ale bugetarilor.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul promite o discuţie, miercuri, cu liderii sindicatelor reprezentative ale bugetarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei