Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dacia Duster a ajuns astăzi la dealerii din România

Click aici pentru VIDEO

Dacia deschide pe 15 aprilie un capitol foarte important pentru imaginea sa în următorii ani. Este momentul adevărului pentru Duster, primul SUV românesc, și totodată primul la care și ingineri români au avut o parte însemnată de contribuție în dezvoltarea mașinii.

Oficial, de astăzi, Dacia Duster este prezent în toate showroom-urile din România, unde poate fi nu doar admirat, ci și testat.

 

Prețuri

Fără discuție, Duster vine cu un avantaj major în segmentul SUV: prețul. În țara noastră poate fi achiziționat de la 10.500 de euro cu TVA. Versiunea de vârf are un prețde pornire de 15.600 de euro cu TVA.

Trei linii de echipare sunt disponibile în prezent.

Dacia oferă o garanţie de 3 ani sau 100.000 de kilometri.

 

Competitori

Duster nu are rival în ceea ce privește prețul, din acest motiv poate deveni un magnet pentru cei care până acum se îndreptau spre Suzuki SX4, Fiat Sedici, Kia Sportage și, mai nou, Skoda Yeti. Nu este exclus ca modelul românesc să pună probleme unor modele precum Hyundai ix35 și Toyota Urban Cruiser.

 

Dimensiuni și caracteristici 

Cu o lungime de 4,31 m şi o lăţime de 1,82 m, Dacia Duster afişează dimensiuni compacte. Noul model este oferit în versiunile cu tracţiune faţă (4x2) şi cu tracţiune integrală (4x4). Din profil, garda la sol supraînălţată, pasajele roţilor bine marcate şi elementele de protecţie a caroseriei invită şoferul la asaltul şoselelor şi drumurilor cele mai dificile. Sistemul de tracţiune integrală va garanta abordarea cu uşurinţă a suprafeţelor accidentate, Duster fiind echipat cu aceeaşi tehnologie disponibilă pe Nissan X-Trail şi Qashqai.

 

Propulsie

Partea de motorizare este completată de unitatea pe benzină - 1.6 litri de110 CP precum şi cu două motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP şi 1.5 dCi de 105 CP.
Modelul beneficiază în versiunea de bază de sistemul ABS echipat cu un repartitor electronic al forţei de frânare (EBV) şi cu asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU), două airbag-uri frontale şi centuri de siguranţă în trei puncte cu limitator de efort pentru locurile din faţă.

În funcţie de versiune sunt disponibile două airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din faţă.

Noul Duster este disponibil de astăzi în toată reţeaua comercială Dacia, odată cu Operaţiunea Porţi Deschise, care are loc în  perioada 15 – 18 aprilie. Patru vehicule Dacia Duster pot fi câştigate la „Jocul cheii” şi încă unul este pus în joc la tombolă.

Vizitatorii showroom-urilor Dacia pot descoperi şi testa gratuit în premieră cel mai nou model lansat de Dacia, Duster. Timp de patru zile, clienţii pot participa la „Jocul cheii” sau la o tombolă în urma cărora pot fi câştigate 5 vehicule Dacia Duster cu motorizarea 1.6 litri pe benzină, tracțiune 4x2, culoare bleu navy.

Pentru „Jocul cheii” au fost distribuite 500.000 de pliante care conţin câte o cheie. Pliantele pot fi găsite în presa naţională şi în showroom-urile Dacia. Pentru a deveni posesorul unuia dintre cele patru Dacia Duster la „Jocul Cheii”, participantul trebuie sa încerce cheia în vehiculul Duster expus în show-room. Cheia care porneşte motorul Duster este cheia câştigătoare.

 

Ce spune dealerul local despre Dacia Duster

MSV: Caracterizați în câteva cuvinte noul Duster        

Duster este un produs care marchează intrarea Dacia într-o nouă etapa a evoluției sale. Un adevărat 4x4, care moşteneşte atributele de robusteţe şi fiabilitate ce sunt deja în genele mărcii Dacia și care garantează securitatea pasagerilor (poziţie ridicată la volan, nivel bun de securitate), care revoluţionează lumea 4x4 prin raportul preţ/spaţiu interior fără concurenţă, explică Ovidiu Tudosă, șef vânzări Dacia. Apartenenţa Duster la universul 4x4 este subliniată de designul său exterior şi interior. S-a avut o deosebită grijă de ergonomia comenzilor şi lizibilitatea informaţiilor.

 

MSV: Ce aduce nou Duster în gama Dacia?

Cea mai importantă noutate o reprezintă sistemul 4x4 cu o comandă intuitivă, situată la baza consolei centrale, care îi permite şoferului să regleze uşor capacităţile vehiculului la nevoile sale. Această comandă are 3 moduri. În modul AUTO, repartizarea cuplului între puntea faţă şi puntea spate se face automat, în funcţie de condiţiile de aderenţă. În condiţii normale, cuplul este transmis doar roţilor din faţă. În caz de pierdere de motricitate sau în condiţii de aderenţă precară, o parte din cuplu este transferat punţii spate. În modul LOCK, conducătorul blochează electronic transmisia 4x4. În acest mod, controlul motor şi al sistemului de frânare sunt de asemenea adaptate unei utilizări 4x4. Acest mod este rezervat traversărilor dificile şi drumurilor neamenajate (suprafeţe accidentate, noroi, nisip). În modul 4x2, transmisia este blocată pe 2 roţi. Acest mod se pretează drumurilor uscate ce au aderenţă şi permite optimizarea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2. Alte noutăți ar mai fi cutia de viteze în 6 trepte, tapiseria din piele, un motor diesel Euro 5 de 110 cai putere, iar în ceea ce privește siguranța sistemul ASR-ESP, explică șeful de vânzări Dacia.

 

MSV: Care sunt așteptările unui dealer pe timp de criză de la Duster?

Așa cum deja ne-a obișnuit Dacia, raportul preţ/spaţiu interior pentru Duster este pur şi simplu fără egal printre vehiculele din aceeaşi categorie. Bazându-ne pe acest atu care este cel mai important criteriu la achiziția unui autovehicul în aceasta perioadă suntem îndreptățiți să credem că noul Dacia Duster va avea un succes asemănator cu cel al berlinei Logan în 2004, spune Ovidiu Tudosă. Cu un preţ de pornire de 10.500 de euro, comparabil preţului unei citadine, Duster este mai abordabil decât o berlină compactă şi cu 50% mai ieftin decât cel mai apropiat model al concurenţei pe segmentul 4x4 deci suntem îndreptățiti să credem că vânzările vor fi pe măsura așteptărilor.

 

MSV: Cum arată profilul clientului de Dacia Duster?

Duster este un produs nou care reușeste să atragă grupuri diferite de clienți. Vor fi interesate de achiziții de flote multe companii care au nevoie de mașini capabile să mearga pe orice suprafață de teren dar și persoane care își doresc un design modern, un 4x4 economic care respectă mediul înconjurător sau persoane care locuiesc la munte, ori la țară care au nevoie de o mașină robustă, cu reale capacități off-road, afirmă Luminița Petrescu, directorul de marketing Darex Auto.

 

MSV: Câte comenzi s-au primit până la lansare și când vor fi livrate primele modele?

Până în prezent la nivel național s-au primit 600 de comenzi dintre care 12

s-au preluat de la Darex Auto. Numărul de potentiali clienți care s-au înscris pe site-ul Dacia, pentru a primi mai multe informații, este de asemenea ridicat, susține Luminița Petrescu. Lista de comenzi s-a deschis oficial pe 9 martie, primii clienți urmând să-și primească noul Duster în data de 19 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Duster a ajuns astăzi la dealerii din România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Dacia Duster a ajuns astăzi la dealerii din România4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 apr 2010, 15:35:48
am vazut masina ieri la omv cand alimenta
2.   OK ! trimis de
(15 apr 2010, 16:57:56
Am condus Dacia Duster. Este o masina buna, recomandata celor mai putin pretentiosi(fitzosi). Ca si Logan cred ca vom intilni foarte multe prin EU.
3.   Hmm trimis de
(15 apr 2010, 17:00:24
low budget rau de tot ... totusi ..... e mai bine ca masina sa fie ieftina .......
4.   2 nemti stateau de vorba cand priveau un duster trimis de
(15 apr 2010, 23:39:57
a dreaq romanii astia ; au preferat sa-si faca jeep, decat sa-si faca drumurile
4.1  RE: 2 nemti stateau de vorba cand priveau un duster trimis de
(16 apr 2010, 01:50:44
Bun banculhappy Cred ca in tara, o sa le foloseasca cu setarea LOCK permanent big grin Interesanta masina, desi, daca as avea de ales as alege Nissanul Quasqai, in ciuda numeluilaughing Nu e prea urata pentru o Dacie, dar pana la proba contrarie mizez pe calitatea cu care ne-au obisnuit. Oricum la pretul asta nu poti fi foarte pretentios. Cu siguranta va avea clienti, chiar si in Europa de V. Cand a aparut Loganul, cei de la Top Gear spuneau ca ar fi vrut sa se comercializeze si peste iaz la ei, fiindca multi si-ar dori o masina si atat. 4 roti, motor, scaune si usi la un pret convenabil.
5.   :) trimis de
(15 apr 2010, 23:42:56
macar sa fie fiabila, teapana si sa-ti inspire incredere

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei