Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Sunt "ceva confirmări" din partea sindicatelor pentru organizarea de proteste de 1 Mai

Joi, 15 Aprilie 2010 (16:36:37)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că reprezentanţii formaţiunii au discutat cu cei ai sindicatelor despre organizarea de proteste de 1 Mai şi că au primit "ceva confirmări", însă a spus că acţiunea comună este "importantă", dar nu "esenţială".

Dragnea a declarat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că "practic nu mai există 1 Mai", având în vedere numărul mare de şomeri, şi de aceea PSD a decis ca, în loc să sărbătorească "1 Mai muncitoresc", să protesteze împreună cu reprezenzanţii sindicatelor care vor să se ralieze la această acţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De 1 Mai vrem să protestăm. Acest Guvern, după ce ne-a furat şi zahărul din ceai, a reuşit să ne fure şi 1 Mai. Practic, noi nu mai avem 1 Mai, avem zero Mai. Pentru că 1 Mai reprezintă un câştig istoric al dreptului la muncă, or, în condiţiile în care noi avem aproape un milion de şomeri, dreptul la muncă a fost furat. Atunci ce să mai sărbătorim? Vrem să protestăm şi vrem să o facem în toate judeţele, cu toate organizaţiile noastre, împreună cu toate organizaţiile sindicale care vor dori", a declarat Liviu Dragnea.

El a anunţat că liderii PSD au discutat cu reprezentanţii sindicatelor şi a spus că de la unele au primit şi confirmări, dar nu a precizat care sunt acestea.

"Am avut ceva contacte cu liderii organizaţiilor sindicale şi ceva confirmări şi sperăm să avem şi în perioada următoare. Ne dorim să facem împreună cu sindicatele. Ne-am dori lucrul ăsta. Vrem să reluăm discuţiile cu sindicatele şi să avem o relaţie structurată cu sindicatele din România şi să reuşim să ne ţinem de cuvânt atunci când stabilim ceva cu sindicatele", a afirmat el.

Dragnea susţine că numărul de participanţi la această acţiune nu va fi important, ci important este mesajul pe care îl vor transmite.

"Acţiuni de ieşit la iarbă verde, în condiţiile în care un milion de oameni sunt şomeri, nu putem face. Încercăm să ne organizăm foarte bine, nu cred că numărul este foarte important, ci mesajul pe care vrem să-l transmitem. Sunt confederaţii care vor să organizeze marşuri de protest de 1 Mai şi vrem să vedem dacă le organizăm împreună. Este important, dar nu este esenţial", a spus Dragnea.

Secretarul general al PSD a menţionat că, prin aceste proteste, PSD vrea să atragă atenţia Guvernului asupra problemelor sociale din ţară.

"Nu credem că un şomaj mare, ca acela care este în România, se rezolvă cu şi mai mulţi şomeri, pentru că Guvernul este certat că nu dă şi mai mulţi oameni afară. Guvernul nu se preocupă de crearea de locuri de muncă şi de aducerea de venituri la buget, pentru că, dacă nu avem venituri, până la urmă o să dăm şi pensionarii afară din ţară, că sunt prea mulţi şi devin obraznici", a conchis Dragnea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, într-o conferinţă de presă, că în acest an nu este nimic de sărbătorit cu ocazia zilei de 1 Mai, el precizând că social-democraţii nu vor serba, ci se vor alătura protestelor sociale împotriva Guvernului Boc.

"Toţi colegii mei, peste tot în ţară, se vor alătura protestelor sociale împotriva incompetenţelor actualului Guvern şi împotriva nesimţirii Guvernului faţă de creşterea şomajului şi deteriorarea situaţiei sociale şi economice. E decizia noastră, ca partid, cred că un partid de stânga, în momente grele, lasă sărbătorile pentru după ce vom scăpa de Guvernul Boc", a spus Ponta.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că membrii confederaţiei pe care o conduce nu vor organiza niciun protest de 1 Mai şi că va fi respectat calendarul anunţat deja şi care include acţiuni în perioada anterioară şi ulterioară zilei de 1 Mai.

"Nu vom face nimic de 1 Mai. Aceasta era ziua internaţională a lucrătorilor, prin care s-a redus programul de lucru de la 12 la 8 ore pe zi. Toate partidele politice nu au decât tendinţa să deregleze forţa de muncă. Ne-am săturat de promisiuni", a susţinut Hossu.

Liderul Cartel Alfa a arătat că aşteaptă ca partidele politice "să promită mai puţin" şi să facă acţiuni concrete în avantajul lucrătorilor.

"PSD, prin această acţiune anunţată de 1 Mai nu vrea decât să-şi reabiliteze propria sa figură raportată la interesul pe care spune că îl acordă lucrătorilor", a precizat Hossu.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va participa la acţiunile anunţate de PSD şi că aşteaptă scuzele liderului Victor Ponta cu privire la jignirile aduse sindicaliştilor în ultima perioadă.

"PSD a fost cel care a definit 1 Mai muncitoresc după 1990 şi apoi PSD ni l-a confiscat şi noi am ieşit din joc", a arătat Costin.

Liderul BNS a apreciat că, prin această acţiune, PSD vrea "să se bată" cu independenţii, ambele partide dorind o relaţie cât mai strânsă cu sindicatele în această perioadă.

Totodată, preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a primit o scrisoare din partea liderului PSD, Victor Ponta privind o colaborare între cele două organizaţii, la care nu a răspuns, precizând că nu va organiza proteste de 1 Mai şi că nu vrea să fie "la trena" partidelor.

Victor Ponta a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ziua de 1 Mai nu poate fi monopolizată nici de partide, nici de sindicate şi că îşi poate cere scuze în numele PSD pentru faptul că, în trecut, relaţia partidului cu sindicatele nu a fost serioasă.

Preşedintele PSD a menţionat că decizia partidului de a organiza acţiuni sociale, în parteneriat cu sindicatele, pe 1 Mai, a fost luată pentru a trage un semnal de alarmă asupra creşterii şomajului şi a inexistenţei unor măsuri sociale din partea Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Sunt "ceva confirmări" din partea sindicatelor pentru organizarea de proteste de 1 Mai.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Sunt "ceva confirmări" din partea sindicatelor pentru organizarea de proteste de 1 Mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei