Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Sunt şi la noi meciuri memorabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, nu e glumă. Am urmărit luni seara, datorită eforturilor incomensurabile ale Antenei 1 de a ne oferi, etapă de etapă, cel mai insipid joc al rundei, evoluţia unor echipe, Steaua şi Politehnica Iaşi, mânate în luptă de ţeluri diferite, opuse chiar: una vrea în Liga Campionilor, alta vrea să nu joace la anul pe vremea asta, pe la Râmnicu Vâlcea ori Botoşani. Nefiind campionatul nostru tocmai Premier League, unde când se întâlnesc echipe aflate în conjuncturi similare te aştepţi fie la meciuri de o îndârjire vecină cu Al Doilea Război Mondial, fie la scoruri – fluviu, am rămas oarecum surprins să constat că şi la noi se poate duce o bătălie furibundă pe gazon, fiecare având de împărţit câte ceva cu fiecare din ceilalţi: jucătorii se luptau cu mingea (pierzând mereu această luptă evident inegală), cu adversarii, cu arbitrii. La rândul lor, arbitrii se răfuiau şi ei cu jucătorii dar şi cu Regulamanetul (pe care au reuşit să-l desfigureze), spectatorii cu adversarii dar şi cu echipa favorită, şi cel mai mult cu Becali, cu tot neamul lui, cu toate oile lui şi, desigur, cu Uniunea Europeană, pe care o evocau în forma prescurtată, într-un vers de mare inspiraţie care încheia o strofă întreagă, pe parcursul căreia comentatorii (veşnic şi ei în război cu telespectatorii, cu limba română, cu regulamentul – pe care-l interpretează doar în favoarea ăluia în blidele căruia le curg balele, mai ales în deplasări prin străinătăţuri, dar mai ales cu bunul simţ) îşi trăgeau sufletul pentru ca pe versul final să-şi zbiere comentariul cretin, doar-doar or accepta versul acel minunat. Am văzut în acest meci un tânăr portar de mare perspectivă, care a reuşit o execuţie de un rafinament la limita perfecţiunii artistice: s-a lăsat ciuciulica la mingea aia trasă pe sus, de pe la borna kilometrică 40, probabil pentru a-i studia traiectoria din cel mai favorabil unghi, de m-a sunat imediat văr-miu de la Constanţa: “Bă, tu ai văzut vreodată portar care să se aplece când mingea vine pe sus?” Nu. Cum nici comentatorii care, când un porc ca Nicoliţă s-a întors din drum ca să-l calce pe piept pe adversarul căzut, să încerce să ne explice că “probabil Bănel n-a observat, el urmărea mingea” (!?), iar când un porc de tuşier a semnalat ofsaid la un ieşean pe care îl scotea (cu vreo 3 metri!) din ofsaid un stelist să ne spună că lor li se pare semnalizare corectă. Un meci memorabil. Bun de arătat la nepoţi. Şi la Parchet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sunt şi la noi meciuri memorabile.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sunt şi la noi meciuri memorabile4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei