Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Consiliul Superior al Magistraturii este într-o criză de credibilitate şi de legitimitate

Miercuri, 14 Aprilie 2010 (18:47:11)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri, în cadrul unei dezbateri pe teme de justiţie la Grupul pentru Dialog Social, că nu trebuie să existe aşteptări prea mari de la actualul CSM, întrucât, fiind pe final de mandat, este într-o criză de legitimitate şi de credibilitate.

"Este greu să aşteptăm acum lucruri importante de la CSM. În actuala componenţă este într-o criză de credibilitate şi de legitimitate, nu numai din cauză că este pe final de mandat, ci şi din cauza performanţelor care lasă de dorit", a spus Predoiu, în contextul în care cei prezenţi la dezbaterea de la Grupul pentru Dialog Social criticau conduita CSM, atât în legătură cu reacţia forului în cazul Voicu - Costiniu, referindu-se la problemele de integritate din sistem, precum şi în problema numirii judecătorilor la instanţa supremă.

În legătură cu modul în care sunt făcute numirile judecătorilor la instanţa supremă, Predoiu a spus că problema o reprezintă modul în care se aplică regula de recrutare, şi nu regula în sine.

Referitor la protestul celor 400 de magistraţi care criticau reacţia Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu cazul Voicu - Costiniu, Predoiu a spus că CSM a ratat momentul la care ar fi putut avea o atitudine proactivă, preferând în schimb una reactivă.

Alături de Predoiu, la dezbaterea de miercuri după-amiază de la GDS au mai participat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Livia Barac, preşedinţii Comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor, Toni Greblă şi, respectiv, Daniel Buda, precum şi mai mulţi judecători, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale ale magistraţilor sau semnatari ai petiţiei către CSM denumite "Integritate şi demnitate".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Consiliul Superior al Magistraturii este într-o criză de credibilitate şi de legitimitate.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Consiliul Superior al Magistraturii este într-o criză de credibilitate şi de legitimitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei