Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miniştrii primesc un nou termen pentru a propune restructurări,Guvernul aşteaptă şi avizul FMI

Miercuri, 14 Aprilie 2010 (17:09:33)

Miniştrii au primit un nou termen în care trebuie să prezinte propuneri clare de restructurare a instituţiilor coordonate, de maximum trei săptămâni, interval în care Guvernul va aştepta şi avizul FMI asupra standardelor de cost în administraţie, au declarat, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

"Discuţiile la nivelul Guvernului privind restructurarea sectorului public pornesc de la legea de anul trecut privind reorganizarea agenţiilor guvernamentale, fiecare ministru prezentând modul în care a gestionat şi aplicat acest proces. Într-un interval maxim de trei săptămâni, fiecare ministru trebuie să prezinte propuneri clare de acte normative pentru reorganizarea sectorului coordonat, pe baza acestei legi. În acelaşi timp, este aşteptat şi avizul Fondului Monetar Internaţional asupra standardelor de cost în administraţie", au arătat sursele.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că săptămâna viitoare va cheama Guvernul la consultări, la Cotroceni, menţionând că va discuta despre disponibilizările în sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, şi despre fondurile pentru infrastructură.

Subiectul concedierilor din sectorul public a fost discutat în Guvern la începutul lunii aprilie, surse ministeriale declarând atunci, agenţiei MEDIAFAX, că premierul Boc a cerut miniştrilor ca în maxim două săptămâni să prezinte propuneri concrete de restructurare a instituţiilor coordonate, interval în care vor fi analizate şi soluţii legale de concediere a unor angajaţi cu statut de funcţionar public.

Aceasta va reprezenta a doua etapă a procesului de restructurare în sectorul public după reorganizarea agenţiilor guvernamentale efectuată în vara anului trecut, operaţiune care va presupune şi disponibilizări şi prin care se urmăreşte reducerea cheltuielilor bugetare, au arătat sursele.

În luna ianuarie, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat că va fi aplicat un program de circa 100.000 de disponibilizări în instituţiile din sectorul bugetar, dar a retractat ulterior această declaraţie, după ce premierul Boc a precizat public că numărul de concedieri va fi stabilit pe baza unor standarde de cost şi că lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediaţi a fost "un început greşit de mandat al unor miniştri".

Tot atunci, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu România, Jeffrey Franks, declara, într-un interviu acordat ProTV, că şomajul va continua să crească până la jumătatea acestui an şi ar putea atinge un milion de persoane, informaţii de asemenea negate de către autorităţile române.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI pentru acordarea tranşelor III şi IV din împrumut să reducă în 2010 cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB prin disponibilizări în sectorul public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miniştrii primesc un nou termen pentru a propune restructurări,Guvernul aşteaptă şi avizul FMI.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miniştrii primesc un nou termen pentru a propune restructurări,Guvernul aşteaptă şi avizul FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei