Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 apr 2010 - Anul XV, nr. 85 (4376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din administraţia publică vor declanşa greva generală în 5 mai

Miercuri, 14 Aprilie 2010 (13:50:37)

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că Biroul Executiv al Federaţiei a decis pichetarea Guvernului în 30 aprilie şi declanşarea grevei generale în 5 mai, principala nemulţumire a sindicaliştilor fiind legată de diminuarea veniturilor.

Valer Suciu a spus că Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a decis, miercuri, reluarea acţiunilor de protest care vor începe în 30 aprilie cu pichetarea Guvernului de către 500 până la 1.000 de sindicalişti şi declanşarea grevei generale în administraţia publică locală începând cu 5 mai, pe o perioadă care urmează să fie stabilită la sfârşitul lunii aprilie, într-o şedinţă a Biroului Federal al FNSA.

"Biroul Executiv al FNSA, întrunit astăzi (miercuri - n.r.) la Timişoara, a hotărât reluarea acţiunilor de protest. Astfel, în 30 aprilie, va fi o pichetare a Guvernului, cu un număr de 500 până la 1.000 de persoane. În 5 mai grevă generală, iar în 29 aprilie, în preziua pichetării, va avea loc şedinţa Biroului Federal, când vom hotărî pe cât timp va fi această grevă generală", a spus Suciu.

Suciu a afirmat că principalele nemulţumiri ale sindicaliştilor din administraţia publică sunt legate de reducerea "drastică" a veniturilor faţă de luna decembrie a anului trecut şi nerespectarea contractului colectiv de muncă şi a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile care statuează legalitatea drepturilor prevăzute în aceste contracte.

"La ora actuală, Guvernul, prin Curtea de Conturi, Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, încearcă şi a reuşit să diminueze drastic veniturile angajaţilor din administraţia publică locală neluând în seamă contractele colective de muncă, hotărârile judecătoreşti definitive şi executorii legate de aceste contracte, hotărârile consiliilor locale şi ale celor judeţene. Practic nu se mai respectă legea în ţara asta", a adăugat Suciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din administraţia publică vor declanşa greva generală în 5 mai.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din administraţia publică vor declanşa greva generală în 5 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei