Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Ne vom duce până la capăt cu solicitarea noastră de revocare a lui Mircea Geoană

Miercuri, 10 Martie 2010 (15:32:14)

Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a declarat, miercuri, după şedinţa de plen a Senatului, că parlamentarii PDL, UDMR şi senatorii independenţi vor duce "până la capăt" solicitarea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al acestei Camere.

"Vom solicita în continuare Biroului Permanent al Senatului să ia în discuţie şi să introducă pe ordinea de zi solicitarea unui grup de 58 de semnatari şi, dacă urmăriţi votul de astăzi, din Senat, nu sunt 58, de fapt sunt 69 care au fost prezenţi azi aici, şi ne vom duce până la capăt cu solicitarea noastră, care are acoperire regulamentară, care are acoperire constituţională", a afirmat liderul senatorilor democrat-liberali.

Igaş a susţinut că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a încălcat din nou, miercuri, în plen, Regulamentul de funcţionare.

"Cred că, până la urmă, o persoană care abuzează de poziţia pe care o are, prin votul nostru, al senatorilor, va trebui la un moment dat să răspundă pentru faptele, pentru încălcările pe care le face în mod repetat în Senatul României", a mai declarat Traian Igaş.

"În interpretarea colegilor de la PSD, preşedintele Senatului, domnul Mircea Geaonă, este mai presus decât Dumnezeu, nimeni nu poate să îi facă nimic, în nicio condiţie, indiferent de abuzurile pe care le face", a apreciat senatorul.

El a susţinut că parlamentarii PDL vor duce "până la bun sfârşit" această iniţiativă, pentru că, până la urmă, adevărul trebuie să iasă la suprafaţă, iar dreptatea trebuie să învingă.

Întrebat despre acuzaţiile potrivit cărora senatorii PDL blochează lucrările Senatului, Traian Igaş a răspuns că democrat-liberalii nu au o astfel de intenţie.

"Noi nu vrem să blocăm lucrările în Senat. Vrem să legiferăm. Aceasta este misiunea noastră principală aici. După cum vedeţi, preşedintele de şedinţă a blocat astăzi activitatea noastră în Senat", a susţinut senatorul PDL.

Întrebat de ce PDL nu apelează la Curtea Constituțională, Traian Igaş a explicat că democrat-liberalii nu au motive să facă acest lucru.

"Nu avem pentru ce să apelăm la Curtea Constituţională în condiţiile în care toată documentaţia pe care noi am întocmit-o şi pe care am depus-o la Biroul Permanent respectă atât Constituţia, cât şi Regulamentul. Nu noi trebuie să facem acest lucru", a apreciat liderul PDL.

El a declarat că, dacă cineva constată că ceea ce parlamentarii puterii au depus la Biroul Permanent, că această solicitare este neconstituțională, o poate ataca la Curtea Constituţională, dar "înainte de a o ataca să o aprobe pe ordinea de zi", astfel încât ea să poată fi dezbătută. Chestionat despre faptul că puterea nu are majoritate în Biroul Permanent pentru ca această solicitare să fie acceptată, Igaş a precizat că plenul este suveran.

"Cred că plenul este suveran şi trebuie să fie suveran şi deciziile majore trebuie luate în plenul Senatului, ceea ce astăzi nu s-a întâmplat datorită faptului că domnul Geoană a obstrucţionat lucrările noastre, ale senatorilor", a subliniat liderul senatorilor PDL.

El şi-a exprimat speranţa că nopţile care vor urma vor fi un sfetnic bun pentru colegii de la PSD şi PNL şi vor accepta în Biroul Permanent această propunere.

"Poate că, între timp, cei şapte colegi care au votat pentru respingerea introducerii pe ordinea de zi a solicitărilor noastre probabil că între timp vor analiza mai bine solicitările noastre, vor ajunge la o concluzie că nu am încălcat cu nimic Regulamentul şi Constituţia şi probabil vor da alt vot", a mai spus Igaş.

Întrebat dacă PDL negociază cu ceilalţi membri ai Biroului Permanent pentru obţinerea unui vor favorabil, Traian Igaş a răspuns negativ.

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a cerut, miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.

După ce reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare şi-au exprimat punctele de vedere în legătură cu această solicitare, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat "inadmisibilă" solicitarea privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al acestei Camere, menţionând că nu va supune votului plenului introducerea pe ordinea de zi.

În schimb, a fost supusă la vot ordinea de zi fără punctul privind revocarea lui Geoană, care a fost respinsă de plen.

Ulterior, şedinţa plenului a fost întreruptă pentru o pauză de consultări. În urma acestor consultări, nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, a anunţat, după reluarea şedinţei, că grupul parlamentar democrat-liberal propune o nouă ordine de zi a plenului, cu revocarea preşedintelui Senatului la primul punct, şi prelungirea dezbaterilor până la epuizarea ordinii de zi.

Intervenţiile de la tribuna Senatului au continuat şi, în cele din urmă, în jurul orei 13.30, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat închisă şedinţa plenului de miercuri.

"Plenul Senatului de săptămâna trecută a aprobat programul de lucru pentru astăzi şi în interiorul căruia ne aflăm, chiar l-am depăşit 25 de minute. Din punct de vedere al acestei şedinţe, îmi pare enorm de rău că s-a ales calea boicotării ordinii de zi prin votul împotrivă. Suntem azi în faţa absenţei obiectului muncii prin decizia dumneavoastră, am să constatat că programul de lucru al plenului Senatului de astăzi a fost depăşit", a declarat Mircea Geoană.

El a adăugat că îi încurajează pe senatori să revină la săptăman viitoare, la plen, "cu înţelepciune" şi le-a cerut să nu creeze "un spectacol care face rău prestigiului instituţiei, dar şi ca oameni politici".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Ne vom duce până la capăt cu solicitarea noastră de revocare a lui Mircea Geoană.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Ne vom duce până la capăt cu solicitarea noastră de revocare a lui Mircea Geoană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei