Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Meserie riscantă

Jurnalişti agresaţi de conducerea Spitalului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Corespondenţii din judeţul Suceava ai postului naţional de televiziune Realitatea au fost agresaţi fizic luni seară, în Spitalul Municipal Rădăuţi, de directorul medical, cardiologul Doru Iliescu, care este şi responsabil de relaţiile cu presa. Incidentul face acum obiectul unei anchete interne, concluziile urmând a fi prezentate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi apoi Ministerului Sănătăţii.

Luni, 8 martie, reporterul Alina Băbeanu şi cameramanul Sorin Mateiciuc s-au deplasat la Spitalul Rădăuţi pentru a filma şi culege informaţii despre cele două adolescente internate după ce au fost izbite în plin, pe stradă, de o maşină al cărei şofer a vrut să facă, chipurile, o glumă, şi să le sperie pe fete.

 

Cardiologul Doru Iliescu, chemat de-acasă de portar

Echipa Realitatea TV a intrat în unitate cu acordul directorului general Dorin Robu, cu singura condiţie de a nu le filma pe cele două minore, avându-se în vedere că părinţii nu sunt de faţă pentru a-şi da acceptul.

Întrucât purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Doru Iliescu, nu era la serviciu, aflându-se în timpul său liber, medicul curant Cezar Radu a fost delegat să discute cu presa. În timp ce jurnaliştii îl aşteptau pe secţia Chirurgie, portarul l-a chemat de acasă pe responsabilul de relaţiile cu presa, care, la vederea echipei TV şi a camerei de filmat, şi-a pierdut cumpătul, declanşând un adevărat scandal.

 

„L-a trântit de un dulap pe colegul meu, ne-a tras pe amândoi de haine”

„A dat de mai multe ori cu pumnii în obiectiv, l-a trântit de un dulap pe colegul meu, ne-a tras pe amândoi de haine, ne-a imobilizat cu ajutorul paznicului şi ne-a băgat cu forţa în lift, după care ne-a escortat până la poarta spitalului. În timp ce eram afară a sosit şi managerul general, pe care doctorul Iliescu l-a ameninţat că-şi dă demisia dacă ne lasă să filmăm”, a declarat Alina Băbeanu, cu precizarea că directorul medical ar fi fost băut, acesta prezentând „halenă alcoolică”.

Ieri, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a solicitat conducerii Spitalului Rădăuţi o informare scrisă cu privire la incidentul de luni seară.

Printr-o adresă transmisă instituţiei, Dorin Robu a confirmat că jurnaliştii aveau acceptul său pentru a intra în unitate şi că doctorul Cezar Radu era împuternicit să le dea detalii despre starea celor două minore.

“Mi s-a adus la cunoştinţă că directorul medical a agresat echipa de filmare, fapt pentru care m-am prezentat la spital pentru a vedea care este situaţia. La faţa locului, directorul medical avea discuţii contradictorii cu echipa de filmare”, menţionează Dorin Robu în adresă, fără a da şi alte detalii.

 

O primă măsură: medicul violent nu mai este purtător de cuvânt

Contactat telefonic de ziariştii de la Monitorul, managerul general al Spitalului Rădăuţi a declarat că Doru Iliescu „se afla în timpul său liber şi a venit la spital fiindcă a fost chemat de-acasă de către portar, cu intenţia de a lua măsuri pentru respectarea dreptului pacientului la confidenţialitate”.

El a refuzat să comenteze acuzaţiile cum că subalternul său ar fi fost sub influenţa alcoolului, subliniind însă că „în timpul serviciului nu are voie să bea, dar dacă se află în afara programului de lucru poate să facă ce vrea. Repet, el nu a venit la spital de capul lui, ci a fost chemat”, a ţinut să precizeze Dorin Robu.

 

Rezultatele anchetei şi eventualele sancţiuni vor fi cunoscute mâine

Şeful Spitalului Rădăuţi a adăugat că a declanşat o anchetă internă în acest caz, iar concluziile şi eventualele sancţiuni aplicate vor fi făcute publice în cursul zilei de mâine. Până atunci, cardiologului Doru Iliescu i s-a retras calitatea de purtător de cuvânt, a completat Dorin Robu.

De cealaltă parte, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat ieri, prin vocea purtătorului de cuvânt Adrian Popescu, că în cazul în care nu va agrea măsurile luate de conducerea Spitalului Rădăuţi, ar putea interveni cu o anchetă proprie şi cu alte măsuri. Toate informaţiile despre acest caz vor fi trimise ministerului de resort, care va avea decizia finală, a punctat Adrian Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalişti agresaţi de conducerea Spitalului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Jurnalişti agresaţi de conducerea Spitalului Rădăuţi4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IrealitateaTV trimis de
(10 mar 2010, 13:20:05
S-au invatat si jurnalistii astia sa faca bani pe nenorocirea oamenilor. Au ajuns bietii oameni exponate ca la zoo!
Dupa ce ca omul este rupt in doua, in perfuzii, urla de durere mai vine sa-i bage si microfonul in gura pentru a-i pune niste intrebari idioate de genul: Da, de ce? De mere! Am vorbit cu cineva din familia celui decedat la Siret de gripa porcina. Au fost agresati oameni aia de catre jurnalisti intr-un hal fara de hal! Pana la urma femeia defunctului a ajuns sa-i injure si sa-i dea pe usa afara pe astia de la televiziuni!
2.   Muritori de foame trimis de
(10 mar 2010, 14:17:17
daca nu ar fi babe violate si accidente cu betivani ar muri "jurnalistii" de foame......la munca cu voi....
3.   Se mai intampla ! trimis de
(11 mar 2010, 04:07:44
In timpul liber or ce om de or ce profesie are dreptul sa petreaca cum crede de cuviinta. Jurnalisti probabil au dorit sa faca un reportaj mai amplu pe tema celor suferinzi ceia ce doctorului nu se parea potrivit din punct de vedere profesional. Ar fi corect de aflat motivul pentru care medicul a fost impotriva realizari unui reportaj. Numai un doctor poate aprecia daca un pacient poate fi supus unui interogatoriu jurnalistic. Avand in vedere ca medicul nu a venit din proprie initiativa ci a fost chemat, nu i se poate imputa ca a venit in starea in care se afla la momentul respectiv, putea foarte bine sa refuze sa vina la spital dar profesionalismul nu ia permis acest lucru. In conditiile date as fi de parere ca medicul nu a vrut sa agreseze jurnalisti ci mai degraba a vrut sa protejeze bolnavi de un plus de suferinta.
4.   Profesionalism... trimis de
(11 mar 2010, 08:24:46
Mi-i se face rau cand vad ce comentati voi aici... Auzi la ei...,cica a vrut sa isi protejeze pacientii... Functioneaza de minune (inca) vorba de pe vremea bunicii,cum ca,sa nu te pui cu popa,militianul si cu doctorul(Iliescu Doru).Vai si amar de civilizatia romaneasca.
5.   Grav trimis de
(11 mar 2010, 09:38:52
Urata lovitura a primit cuplul "princiar" Iliescu,care dirijeaza medicii din Radauti,da el le ****de ani de zile!
6.   Patitul trimis de
(11 mar 2010, 09:41:32
vai de mine ce-am patit cu dnu Iliescu cand mi-am internat sotia ,era cam tot timpul matol
7.   Tra lui peste trimis de
(11 mar 2010, 10:34:05
jurnalistii sunt vai de ei ,undei liberul acces la informatii dragi tovarasi si prieteni,ea aducetiva aminte ceau patit ziaristii la slatina cu ocazia alegirilor tot voi ati scris,sau luat masuri nu?o sa luati ear batae la urmatoarele alegeri o sa scriti si tot asa,sincer ma duc sa vomit ca mii rau de romania
7.1  RE: Tra lui peste trimis de
(11 mar 2010, 11:06:07
Eu ma duc sa vomit cand vad cum scrii!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei