Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc crede că Geoană sfidează Constituţia nesupunând la vot un act trecut prin Biroul Permanent

Miercuri, 10 Martie 2010 (17:13:36)

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, că, în opinia sa, Mircea Geoană, în calitate de preşedinte al Senatului, a "sfidat Constituţia" şi a încălcat regulamentul acestei Camere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu se poate ca preşedintele plenului Senatului să nu supună votului un act care a trecut prin Biroul Permanent. Eu cred că Mircea Geoană sfidează Constituţia printr-un astfel de comportament şi prin încălcarea regulamentului activităţilor în Senat", a spus Boc.

Potrivit sursei citate, senatorii vor găsi o modalitate prin care regulamentul Senatului să fie aplicat, dar şi să fie respectate drepturile plenului de a spune un punct de vedere cu privire la diferite decizii sau acte ale Senatului.

"Colegii senatori vor găsi căi să repună în funcţie regulamentul Senatului, dar şi să se respecte drepturile plenului de a se exprima cu privire la o decizie sau un act", a afirmat Boc.

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a cerut, miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.

După ce reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare şi-au exprimat punctele de vedere în legătură cu această solicitare, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat "inadmisibilă" solicitarea privind revocarea sa din funcţia de preşedinte al acestei Camere, menţionând că nu va supune votului plenului introducerea pe ordinea de zi.

În schimb, a fost supusă la vot ordinea de zi fără punctul privind revocarea lui Geoană, care a fost respinsă de plen.

Ulterior, şedinţa plenului a fost întreruptă pentru o pauză de consultări. În urma acestor consultări, nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, a anunţat, după reluarea şedinţei, că grupul parlamentar democrat-liberal propune o nouă ordine de zi a plenului, cu revocarea preşedintelui Senatului la primul punct, şi prelungirea dezbaterilor până la epuizarea ordinii de zi.

Intervenţiile de la tribuna Senatului au continuat şi, în cele din urmă, în jurul orei 13.30, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat închisă şedinţa plenului de miercuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc crede că Geoană sfidează Constituţia nesupunând la vot un act trecut prin Biroul Permanent.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc crede că Geoană sfidează Constituţia nesupunând la vot un act trecut prin Biroul Permanent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei