Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

S-a stabilit

Lotul Bilius, integral în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai mari reţele de racolatori şi cărăuşi de droguri de mare risc din Suceava s-a reunit în libertate. După ce au petrecut diferite perioade în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, membrii „grupării Bilius” au fost puşi în libertate cu toţii.

 

Ultimii care au părăsit celulele Poliţiei Suceava sunt Cezar Ştefan Bilius şi fratele acestuia Adrian Bilius, împreună cu alte două persoane, Raul Gabriel Hândrescu şi Adrian Manuel Mihai. Decizia a fost luată de Tribunalul Suceava şi confirmată de Curtea de Apel Suceava, instanţe care au considerat că după şapte luni de arest preventiv tinerii pot fi judecaţi în libertate.

Judecătorii au considerat că nu sunt probe din care să rezulte că lăsarea în libertate a celor patru tineri ar prezenta un pericol social pentru ordinea publică.

„Bilius Cezar Ştefan, Bilius Adrian, Hândrescu Raul Gabriel şi Mihai Adrian Manuel nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale (n.r. – cel puţin unul dintre ei, Cezar Ştefan Bilius, a făcut închisoare în Olanda tot pentru trafic de droguri), anterior săvârşirii faptei au dat dovadă de o conduită bună în societate, provin din medii familiale corespunzătoare şi sunt pe deplin integraţi în mediul social din care provin. De asemenea, nu există date că aceşti inculpaţi ar încerca să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului în cauza dedusă judecăţii sau că, prin lăsarea lor în libertate, ar împiedica buna desfăşurare a procesului penal”, se arată în motivarea de punere în libertate a celor patru tineri.

 

Implicaţi în transportul a 90 de kg de cocaină şi heroină

Fraţii Cezar Ştefan Bilius şi Adrian Bilius au ajuns în arest în vara anului trecut împreună cu alţi indivizi din Suceava. Este vorba de Florin Constantin Căliman, zis „Moartea”, Boris Andrei Rotaru, Adrian Manuel Mihai, Raul Gabriel Hândrescu, Andrei Daniel Bîgea, Ingrid Tecuceanu, Daniela Cristina Golea şi Dimitrie Traian Grosu. O altă persoană, Adriana Iureniuc, a primit mandat de arestare în lipsă şi nu a fost găsită nici până acum.

Reţeaua compusă din aceşti tineri a acţionat din 2007 până în vara lui 2009. În acest interval, membrii grupării au transportat aproximativ 90 de kg de heroină şi cocaină pe rutele Turcia - Vestul Europei, Turcia - China şi America de Sud - Vestul Europei. Dosarul a fost soluţionat recent de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava, care i-au trimis în judecată pe toţi cei implicaţi în această vastă reţea de racolare şi transport al drogurilor de mare risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lotul Bilius, integral în libertate.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Lotul Bilius, integral în libertate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(10 mar 2010, 22:23:50
Chiar nu comenteaza nimeni!??! Nu deranjeaza pe nimeni ca acesti CRIMINALI umbla de azi printre noi IAR? RUSINE SISTEMULUI SI CELOR CARE S-AU OCUPAT DE ACEST CAZ! RUSINE SOCIETATII!

"au dat dovada de o conduita buna �n societate, provin din medii familiale corespunzatoare si sunt pe deplin integrati �n mediul social din care provin" LICHELELE ASTEA? "BUNA CONDUITA IN SOCIETATE"??!?! Ma simt batjocorit pe banii mei.
1.1  RE: =)) trimis de
(11 mar 2010, 00:10:02
Subiectul a intrat in desuetudine. Sistemul e in asa fel incat se taraganeaza cazurile la nesfarsit, iar romanul are memorie scurta... In schimb, "Lebertatea" e cel mai citit zear si Dan Diaconescu in Direct este emisiune de dezbateri. Ne meritam soarta
2.   Nu va mai mirati... trimis de
(11 mar 2010, 08:33:11
Pestele de la cap se-npute.Totul dar absolut totul e varza in tara asta.Nu va mai mirati ca un caz asa de clar,se poate judeca in stare de libertate.In cateva zile,baietii o s-o roiasca,intr-o locatie sigura,iar noi o sa ai uitam pentru o vreme.
"Zambeste,maine v-a fi mai rau"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei