Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul a două pahare de alcool pe zi, eficient împotriva obezităţii

 Femeile care consumă două pahare de vin, bere sau tărie în fiecare zi sunt mai puţin expuse riscului de îngrăşare comparativ cu femeile care nu consumă deloc alcool, potrivit unui studiu american publicat în Archives of Internal Medicine, informează AFP.

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital din Boston (SUA) le-au întrebat pe 19.000 de femei americane, care nu aveau probleme legate de greutatea corporală, în vârstă de peste 39 de ani, câte pahare de alcool consumă în fiecare zi şi au monitorizat voluntarele timp de 13 ani.

Din acest eşantion, grupul cel mai important din punct de vedere numeric era alcătuit din femei care nu consumau deloc alcool (7.346).

Al doilea grup ca mărime (6.312 femei, reprezentând aproape o treime din totalul voluntarelor) era alcătuit din femei care au declarat că beau echivalentul unei treimi de pahar de vin, bere sau tărie în fiecare zi.

Aproximativ 20% dintre voluntare au declarat că beau echivalentul unui pahar de alcool pe zi, 6% - echivalentul a două pahare şi 3% - echivalentul a mai mult de două pahare de băutură alcoolică.

Paharul de alcool considerat "standard" în Statele Unite ale Americii, indiferent dacă este vorba de un pahar de vin (15 cl), de bere (35 cl) sau de tărie (43 ml alcool 80°), conţine aceeaşi cantitate de alcool - 14 grame.

Pe parcursul celor 13 ani de monitorizare, femeile care nu consumau deloc alcool au fost cele care s-au îngrăşat cel mai mult, iar cele care consumau echivalentul a două pahare pe zi au fost cele care au rezistat cel mai bine fenomenului de luare în greutate.

Băutura cea mai eficientă împotriva kilogramelor suplimentare s-a dovedit a fi vinul roşu, însă toate tipurile de alcool consumate, inclusiv vinul alb, berea sau băuturile spirtoase, au condus la apariţia aceleiaşi "legături invers proporţionale între consumul de alcool şi riscul de a deveni supraponderal sau obez", afirmă autorii acestui studiu.

Autorii studiului au evitat, însă, să recomande consumul de alcool, fie şi în cantităţi moderate, ca mijloc de luptă împotriva obezităţii, din cauza problemelor medicale şi psiho-sociologice asociate cu alcoolul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul a două pahare de alcool pe zi, eficient împotriva obezităţii.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul a două pahare de alcool pe zi, eficient împotriva obezităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei