Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Programul "Casa Verde" va reveni şi pentru persoanele fizice, vom stabili rapid termenii

Miercuri, 10 Martie 2010 (17:11:49)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că programul "Casa Verde" se va adresa, din 2010, şi persoanelor fizice, aşa cum de fapt fusese iniţial gândit, ministrul precizând că va comunica în maximum două săptămâni termenii exacţi în care el se va derula.

"Iniţial, programul s-a adresat şi persoanelor fizice. Nu am putut să înţeleg de ce acestea au fost excluse de la program, aşa că vă anunţ că în maximum două săptămâni vom regândi programul şi pentru persoanele fizice. Cel mai probabil, finanţarea de la stat va fi undeva la 70-80 la sută din valoarea fiecărui proiect", a spus Borbely.

Ministrul Mediului a explicat că programul a fost orientat către autorităţi locale dintr-o greşit înţeleasă problemă a controlului beneficiarilor.

"Am întrebat în Ungaria, unde se derulează un proiect similar, cum reuşesc ei să controleze execuţia fiecărui proiect. Cei de-acolo mi-au explicat şi este un sistem foarte simplu, pe care-l vom prelua şi implementa şi noi", a spus Borbely.

Ministrul a afirmat că şi cota de 70-80 la sută din bani alocată de stat a fost propusă tot pe baza modelului din Ungaria, statul maghiar plătind în prezent 70 la sută din banii cheltuiţi pentru fiecare sistem.

"S-a încercat şi la ei cu un 50 la sută, dar programul nu a avut succes, aşa că s-a crescut cuantumul", a mai spus Borbely.

Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală sau alte sisteme, cunoscut drept programul "Casa Verde", va avea, în 2010, un buget de 310 milioane de lei, alte circa 300 de milioane pentru acesta putând fi accesate prin credite, a mai spus Borbely, refuzând să dea date suplimentare până la stabilirea unor chestiuni concrete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Programul "Casa Verde" va reveni şi pentru persoanele fizice, vom stabili rapid termenii.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Borbely: Programul "Casa Verde" va reveni şi pentru persoanele fizice, vom stabili rapid termenii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei