Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicare obligatorie a hotărârilor definitive de condamnare a notarilor sau executorilor

Joi, 4 Martie 2010 (17:08:16)

Comunicarea hotărârilor definitive de condamnare a notarilor sau executorie va fi obligatorie între Ministerul Justiţiei, Uniunea Notarilor Publici şi Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti, potrivit unui proiect de lege.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, joi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a celei privind executorii judecătoreşti, iniţiat de Ministerul Justiţiei, care reglementează necesitatea comunicării instituţionale din oficiu de către instanţe a hotărârilor definitive de condamnare în cazul notarilor sau executorilor.

Ministerul Justiţiei (MJ) a propus modificarea Legii 36/1995 şi a Legii 188/2000, în sensul de a se dispune suspendarea din funcţie a notarului sau executorului în situaţia în care s-a decis arestarea lor prin hotărâre definitivă.

MJ invocă necesitatea modificării prin faptul că nefiind obligatorie comunicarea hotărârilor de condamnare între data rămânerii lor definitive şi data la care ele sunt puse în aplicare, în sensul excluderii sau suspendării notarilor ori executorilor din funcţiile lor, poate trece o perioadă de timp în care aceştia profesează, deşi au fost condamnaţi.

"Prin urmare, modificările propuse de proiect vor preveni apariţia unor situaţii similare şi vor institui, totodată, o garanţie pentru desfăşurarea celor două profesii în cadrul şi limitele prevăzute de lege", arată MJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicare obligatorie a hotărârilor definitive de condamnare a notarilor sau executorilor.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicare obligatorie a hotărârilor definitive de condamnare a notarilor sau executorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei