Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea:Pentru proiectul "case pentru specialişti din mediul rural" există fonduri de 190 mil lei

Joi, 18 Februarie 2010 (15:55:53)

Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, joi, la Braşov, că pentru proiectul "case pentru specialişti din mediul rural" există fonduri de 190 de milioane de lei, proiectul urmând să fie demarat în al doilea semestru al acestui an.

"Avem bani să demarăm acest proiect în cel de-al doilea semestru al acestui an şi până atunci numai bine avem timp să demarăm procedurile de identificare de terenuri. Avem un buget de 190 de milioane de lei, la care urmează să se adauge cota pe care noi o primim din profitul Loteriei Române", a spus Udrea, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, ministerul aşteaptă şi diferite alte modalităţi de finanţare, credite şi eventuale rectificări bugetare pozitive.

Elena Udrea participă, la Braşov, la o întâlnire cu primarii din judeţ, unde se va discuta, în principiu, despre prevederile proiectului "case pentru specialişti", dar şi alte modalităţi de dezvoltare a turismului din regiune.

La ora 16.00, Udrea va participa alături de alte oficialităţi, printre care fostul ministru al Dezvoltării Vasile Blaga, precum şi ministrul Daniel Funeriu, la inaugurarea Patinoarului Olimpic Braşov.

Primele zece case destinate medicilor, profesorilor sau poliţiştilor care vor să lucreze în mediul rural vor fi construite în a doua jumătate a acestui an, la un preţ cuprins între 30-35.000 euro, iar chiria va putea fi suportată de către autorităţile locale.

Guvernul a aprobat, miercuri, programul "Renaşterea Satului Românesc" în cadrul căruia vor fi construite aproximativ 25.000 de locuinţe pentru specialiştii angajaţi în serviciile publice.

"Vom solicita autorităţilor locale identificarea terenurilor pentru implementarea programului în comunităţile respective, iar în a doua jumătate a acestui an sperăm să putem porni la implementarea primului proiect, primele comune care să poată construi cele zece locuinţe", declara ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

Locuinţele vor fi destinate câte una şefului de post şi medicului sau asistentului stabilit în localitate, iar restul vor fi alocate cadrelor didactice.

Casele vor avea două şi trei camere, pe un singur nivel sau nivel şi mansardă, cu suprafeţe utile între 100 şi 120 metri pătraţi şi un teren de 500 metri pătraţi.

Toate casele vor fi finanţate prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), nu vor putea fi vândute ulterior, iar preţul unei locuinţe va fi cuprins între 30.000 şi 35.000 euro. În acest scop, Ministerul Dezvoltării vrea să atragă până în 2011 în jur de 500 milioane lei din vânzarea altor locuinţe ANL către chiriaşii acestora.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea:Pentru proiectul "case pentru specialişti din mediul rural" există fonduri de 190 mil lei.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea:Pentru proiectul "case pentru specialişti din mediul rural" există fonduri de 190 mil lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei