Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: România nu a primit cerere oficială de găzduire de deşeuri nucleare

Joi, 18 Februarie 2010 (13:44:08)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat, joi, la RFI, că deocamdată nu s-a primit o solicitare oficială pentru ca România să găzduiască un depozit de deşeuri nucleare, afirmaţia demnitarului venind după publicarea unui articol în legătură cu acest subiect în The Times.

Demnitarul român se declară îngrijorat, dar spune că aşteaptă informaţii oficiale în acest sens.

"Nu ştiu dacă în momentul actual este foarte urgentă această problemă. Evident, mai multe state sunt implicate sau doresc să construiască asemenea depozite. Probabil, dacă sunt depozite sigure - şi să vedem care ar fi interesul statului român în a depozita aceste deşeuri, eu, în ceea ce mă priveşte trebuie să fiu foarte atent. Deocamdată, nu avem nici o solicitare în acest sens sau sesizare sau informaţie. Noi, în ceea ce priveşte Ministerul Mediului vom fi foarte atenţi la problemele de mediu, evident. Ca ministru al Mediului şi eu sunt îngrijorat", a afirmat ministrul.

El a adăugat că "întotdeauna problema e de a-i asigura şi pe cetăţeni, şi pe ecologişti şi pe toată lumea că aceste depozite sunt sigure sută la sută".

"Evident, ca ministru al Mediului sunt cel care o să verifice foarte strict respectarea acestor prevederi, dar nu trebuie să negăm faptul că în lume există asemenea depozite, undeva trebuie să depui aceste deşeuri şi fiţi convinşi că în Uniunea Europeană nimeni nu are interesul să depună deşeuri, care după aceea să producă probleme. Deocamdată sunt rezervat şi aştept informaţii oficiale în acest sens", a conchis Borbely.

The Times, în ediţia electronică de miercuri, relata că deşeurile nucleare din Uniunea Europeană ar putea fi transportate în Europa de Est, unul dintre posibilele locuri fiind România, pentru a fi stocate în depozite subterane, conform planurilor analizate de statele membre UE.

Negocierile sunt în curs de desfăşurare între opt ţări - Organizaţia europeană pentru dezvoltarea capacităţii de stocare din care fac parte Olanda, Italia, Polonia, România, Slovacia, Lituania, Slovenia şi Bulgaria - pe tema transportării şi stocării deşeurilor. Oficialii acestor ţări urmează să se întâlnească din nou în luna mai, preciza cotidianul citat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: România nu a primit cerere oficială de găzduire de deşeuri nucleare.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: România nu a primit cerere oficială de găzduire de deşeuri nucleare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei