Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Justiţiei cere reînvestirea lui Codruţ Olaru la conducerea DIICOT

Joi, 18 Februarie 2010 (17:01:10)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a înaintat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), propunerile de reînvestire în funcţie a procurorilor Codruţ Olaru la conducerea DIICOT şi a Gabrielei Scutea ca adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a înaintat joi, spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerile pentru reînvestirea în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Gabrielei Scutea, respectiv a lui Codruţ Olaru pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), se arată într-un comunicat al ministerului.

Conform legii, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

În această lună, mandatul Gabrielei Scutea a expirat, ea fiind numită în februarie 2007 ca adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un mandat de trei ani.

În 20 ianuarie 2010, procurorul general, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Codruţ Olaru în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, după ce mandatul său a expirat în 11 ianuarie, şeful Ministerului Public propunându-l ministrului Justiţiei pentru un nou mandat.

Codruţ Olaru a fost delegat în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) începând din 12 ianuarie.

DIICOT a rămas fără director adjunct după ce Angela Ciurea a fost exclusă din magistratură de către CSM, ca urmare a întâlnirii pe care a avut-o la Nisa cu Stamen Stanchev, inculpat într-un proces de spionaj. Anterior, în ianuarie 2009, Ciurea a cerut plecarea de la DIICOT la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, solicitare admisă de CSM, ai cărui inspectori au declanşat verificări cu privire la întâlnirea magistratei cu Stanchev.

La sfârşitul anului trecut, Angela Ciurea şi-a înaintat cererea de demisie din magistratură, deşi a contestat la instanţa supremă decizia CSM, ea fiind suspendată din funcţie. CSM va lua act joi de cererea ei de demisie.

Codruţ Olaru şi Angela Ciurea fuseseră numiţi la conducerea DIICOT în ianuarie 2007, prin decret prezidenţial.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, declara la începutul anului că eficienţa structurii sub coordonarea lui Codruţ Olaru, dar şi experienţa managerială a acestuia a determinat-o să îl propună pentru un nou mandat la conducerea DIICOT.

Codruţa Kovesi a declarat că a propus ministrului Justiţiei reînvestirea în funcţia de şef al DIICOT a procurorului Codruţ Olaru, în mandatul căruia instituţia a înregistrat, în ultimul an, succese în "cazuri istorice".

Pe de altă parte, Gabriela Scutea şi-a îndeplinit cu succes mandatul, Codruţa Kovesi propuând-o pentru reînvestire.

În 14 februarie 2007, Traian Băsescu, a semnat, secretul pentru numirea Gabrielei Scutea în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Justiţiei cere reînvestirea lui Codruţ Olaru la conducerea DIICOT.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Justiţiei cere reînvestirea lui Codruţ Olaru la conducerea DIICOT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei