Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Selecţie

Abonamente subvenţionate pentru elevii şi studenţii care nu merg cu BMW-ul la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 10.000 de elevi şi studenţi din municipiul Suceava vor beneficia de subvenţie la abonamentul de călătorie cu mijloacele de transport ale TPL, din data de 15 martie a.c.. Numărul de elevi şi studenţi din oraş este de circa 30.000, iar din estimările municipalităţii circa 10.000 fac naveta din diverse cartiere ale Sucevei. Abonamentele vor fi eliberate doar pe durata cursurilor şcolare, nu se extind pe perioada vacanţei de vară şi vor costa 35 de lei. Din această sumă, 15 lei plăteşte elevul sau studentul şi 20 de lei Primăria Suceava. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de hotărâre referitor la aceste subvenţii va fi supus analizei consilierilor locali în şedinţa din 25 februarie şi că a luat această iniţiativă după ce mai mulţi părinţi l-au sesizat că au doi, trei copii elevi, care fac naveta la şcoală în sau din Burdujeni, Iţcani, Obcine sau centru, şi nu îşi mai permit costul transportului cu autobuzul.
“S-ar putea discuta ca pentru gratuităţi să-i selectăm pe cei cu un anumit venit al părinţilor, dar eu sunt convins că acei copii de bani gata nu vin să circule cu mijloacele de transport ale TPL, merg cu BMW-ul, probabil, la şcoală sau la facultate. Voi propune un abonament special de 35 de lei, din care elevul sau studentul să suporte 15 lei, iar Primăria Suceava 20 de lei. Având în vedere că elevii şi chiar o parte dintre studenţi mai beneficiază de alocaţie, din cei 40 de pe care îi primesc lunar ca alocaţie cred că pot să-şi permită ca 15 de lei să-i dea pentru abonament”, a declarat Lungu.

 

Pensionarii pot primi ajutor financiar de la primărie, ca să-şi cumpere abonament

Primarul a arătat că subvenţia de 20 de lei este suma maximă pe care bugetul local şi-o poate permite. Teoretic, de această facilitate ar beneficia toţi elevii de la ciclul gimnazial şi liceal şi toţi studenţii, cu domiciliu stabil sau flotant în municipiul Suceava, dar Lungu se aşteaptă ca numărul solicitărilor să nu depăşească 10-12.000. Abonamentele se acordă pentru perioada 15 martie-15 iunie şi 15 septembrie - 15 decembrie, dar nu pe perioada vacanţelor şcolare.
În ceea ce priveşte cealaltă categorie care până nu demult a beneficiat de gratuităţi pentru transportul în comun, pensionarii, Lungu a afirmat că sprijinul pentru aceştia va fi indirect, în sensul că cei bolnavi şi bătrâni care trebuie să meargă zilnic la spital pot primi din partea primăriei un ajutor financiar cu care să-şi cumpere abonament. Primarul a mai spus că nu este de acord cu o propunere lansată de consilierul local PSD Virginel Iordache, de a se acorda abonamente gratuite şomerilor, deşi are toată compasiunea pentru situaţia dificilă în care se află.
“Sigur că suntem alături de cei care trec printr-o situaţie dificilă, dar e foarte greu de făcut o selecţie, pentru că printre ei sunt şi şomeri de lux, oameni care au plecat în şomaj cu sute de milioane de lei plăţi compensatorii. Nu putem să le mai plătim şi ajutor de la primărie. În acest an vor beneficia de gratuităţi doar elevii şi studenţii şi indirect pensionarii, prin sprijinul financiar acordat de primărie, precum şi celelalte categorii prevăzute de lege”, a concluzionat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamente subvenţionate pentru elevii şi studenţii care nu merg cu BMW-ul la şcoală.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Abonamente subvenţionate pentru elevii şi studenţii care nu merg cu BMW-ul la şcoală1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(18 feb 2010, 12:01:08
Imi place titlul articoluluilaughing
2.   Da Doamne ! trimis de
(18 feb 2010, 13:40:22
ar fi bine daca le ar venii mintea la cap si ar pune in aplicare aceasta subventie !!!
3.   Ha ha trimis de
(18 feb 2010, 16:56:53
Totul va fi valabil; 2 luni, vor scade incasarile TPL si nu ne permitem.
4.   Abonamente? trimis de
(18 feb 2010, 18:09:50
"din cei 40 de pe care �i primesc lunar ca alocatie cred ca pot sa-si permita ca 15 de lei sa-i dea pentru abonament"..40 de lei amarati primeste si copilul si din astia tre sa dea pentru abonament.minte de om matur
5.   HA-HA!! trimis de
(18 feb 2010, 21:44:42
DAR CEI CARE VIN CU MERCEDES-UL CE REDUCERE AU?!
6.   Exact trimis de
(19 feb 2010, 23:52:03
Titlul face totullaughing Deci Lungu o sa imparta copii proletariatului de cei ai burgheziei sau aritocratiei... genial!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei