Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană şi-a depus candidatura la şefia PSD, fără nicio listă de nominalizări la alte funcţii

Joi, 18 Februarie 2010 (17:02:41)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a depus, joi, candidatura pentru încă un mandat în fruntea partidului, el precizând că nu a ataşat dosarului o listă cu nominalizările la celelalte funcţii de conducere, aşa cum afirmase în ultimele zile.

Geoană şi-a depus dosarul de candidatură la şefia PSD fără a avansa şi o listă cu nominalizări la celelalte funcţii de conducere centrală, aşa cum stabilise, împreună cu susţinătorii lui, după Comitetul Executiv Naţional de luni.

Miercuri seară, Geoană nuanţase afirmaţiile legate de listele pe care candidaţii la preşedinţia PSD ar trebui să le depună odată cu candidatura, afirmând că acele liste pot fi deschise, adică să cuprindă mai multe nominalizări decât funcţiile pentru care se candidează.

Joi după-amiază, el a anunţat că a depus dosarul de candidatură fără nicio altă listă.

Întrebat dacă şi-a depus candidatura individual, aşa cum a făcut, de exemplu, Victor Ponta, Geoană a răspuns: "Mixt".

Întrebat dacă nedepunerea acestei liste, în condiţiile în care el a fost singurul dintre candidaţii la preşedinţie care a susţinut această idee, înseamnă un pas înapoi, Geoană a vorbit despre nevoia găsirii "unui echilibru" între coerenţa formulei de conducere şi dreptul delegaţilor de a alege.

El a menţionat că la Comitetul Executiv Naţional de vineri se vor relua în discuţie diversele propuneri de modificare a Statutului, inclusiv cea a candidaturilor pe liste.

Întrebat insistent de ce a renunţat la a mai depune lista cu echipa sa, în condiţiile în care a susţinut această variantă în ultimele zile, Geoană a spus că depunerile de candidaturi se pot face doar pe prevederile actualului Statut.

El a afirmat şi despre funcţia de prim-vicepreşedinte, pe care a susţinut-o ca variantă pentru modificarea Statutului, că va păstra acest subiect "deschis" pentru Congres, inclusiv "propunerile" sale pentru această funcţie.

Potrivit unor surse din apropierea lui Geoană, senatorul PSD Dan Şova ar putea fi propus pentru prim-vicepreşedinţia partidului, dacă delegaţii la Congres vor accepta modificarea Statutului.

"Nu am o listă în spate, faptul că unii dintre colegii mei au specificat că doresc să facă parte din echipa mea mă onorează. (...) Colegii mei încă îşi depun candidaturile. Îmi rezerv dreptul, atunci când se încheie acest proces, să facem un anunţ cu privire la forma de echipă", a afirmat liderul PSD.

Geoană afirma, miercuri seară, după o întâlnire cu o parte dintre susţinătorii lui, că joi, la ora 16.00, când expiră termenul de depunere a candidaturilor, va anunţa persoanele pe care le va nominaliza în echipa sa.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană şi-a depus candidatura la şefia PSD, fără nicio listă de nominalizări la alte funcţii.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană şi-a depus candidatura la şefia PSD, fără nicio listă de nominalizări la alte funcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei