Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Execuţie în stil mafiot

Fetiţa de 6 ani şi soţia unui valutist din Siret, împuşcate în cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crimă terifiantă în oraşul Siret, acolo unde, într-un apartament de la etajul II al unui bloc de pe strada „Laţcu Vodă”, au fost găsite două cadavre, al unei femei în vârstă de 39 de ani şi al fiicei sale de numai şase ani, ambele fiind împuşcate în cap.

Macabra descoperire a fost făcută, în jurul orei 16.40, chiar de către capul familiei, Vasile Hriţcu, în vârstă de 43 de ani, cunoscut valutist în oraş.

Bărbatul se afla împreună cu băiatul cel mare, în vârstă de 14 ani, şi tocmai se întorsese de la Suceava, unde îşi dusese copilul la un consult medical.

Vasile Hriţcu a fost cel care a sunat imediat la poliţie, prin 112, şi a anunţat îngrozitoarea faptă.

 

Omorâtă în timp ce se uita la desene animate

Surse judiciare ne-au mărturisit că în holul apartamentului, chiar la intrare, se afla cadavrul soţiei lui Vasile Hriţcu, Carmen. Era împuşcată în frunte, iar glonţul se afla chiar la mică distanţă, chiar lângă trupul neînsufleţit al femeii.

Lângă cadavru se afla un aspirator, semn că femeia făcea curat prin casă în momentul în care a fost executată.

Trupul neînsufleţit al micuţei Raluca Hriţcu era în sufragerie. Fetiţa se uita la desene animate când a fost împuşcată în cap de asasini, concluzie trasă după faptul că televizorul a fost găsit deschis pe un program pentru copii.

Casa era răscolită, semn că asasinii căutaseră ceva.

 

O armată de poliţişti şi procurori, trimisă aseară la Siret

La Siret, s-a deplasat ieri seară o armată întreagă de judiciarişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava, împreună cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todioruţ, şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Între anchetatori, se aflau şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava.

Ieri noapte, era aşteptată să ajungă la Siret o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, din care fac parte şeful Biroului cercetare la faţa locului din Institutul de Criminalistică, un biolog specializat în genetică şi un criminalist expert în balistică.

De asemenea, de la Bucureşti a fost trimis şi un autolaborator de genetică pentru a acorda sprijin în efectuarea cercetării locului faptei.

La Siret era aşteptat şi directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, împreună cu un ofiţer specialist în investigarea cazurilor de omor. 

Ancheta în cazul execuţiilor în stil mafiot de la Siret, a anunţat ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, va fi coordonată de către adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Dumitru Pârvu şi procurorul-şef Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Execuţiile în stil mafiot, la 50 de metri de sediul Poliţiei

Imobilul de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16, blocul în care s-a petrecut dublul asasinat, se află la aproximativ 50 de metri de sediul Poliţiei Siret.

Zona blocului respectiv a fost izolată de anchetatori, fiind interzis accesul în perimetru persoanelor neautorizate.

Zeci de curioşi s-au adunat în apropierea imobilului, fiind ţinuţi la distanţă de poliţişti.

În aşteptarea specialiştilor de la Bucureşti, cercetarea la faţa locului a fost amânată pentru această dimineaţă.

Apartamentul a fost sigilat şi lăsat sub pază peste noapte, trupurile neînsufleţite ale celor două urmând a fi scoase şi duse la morgă, pentru necropsie, abia după finalizarea cercetării criminalistice a imobilului.

 

„Aveau o fetiţă ca o floare, ca un îngeraş”

Toţi cei adunaţi, aseară, în faţa blocului în care au avut loc execuţiile în stil mafiot nu-şi puteau explica motivul pentru care cineva ar putea recurge la un asemenea gest extrem.

Vecini, rude, prieteni, cunoscuţi, descriau familia Hriţcu drept una model, care nu ar fi făcut rău nimănui şi nu ar fi avut de unde să fi avut duşmani.

O parte din cei prezenţi au povestit cum au fost ajutaţi de Vasile Hriţcu cu diferite sume de bani, toţi având numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

„O familie care se iubeau. Aveau o fetiţă ca o floare, ca un îngeraş. O soţie frumoasă, gospodină... M-a sunat fratele meu şi mi-a spus că au fost împuşcaţi în casă. Băieţelul era cu tatăl lui, la un control la Suceava, l-a lovit cineva cu mingea în nas... De ce-au trebuit să omoare copilaşul ăla? Şi pe ea, o femeie atât de cumsecade... Ei nu aveau probleme cu nimeni, au fost nişte oameni foarte sufletişti... Cred că a presupus cineva că au bani şi...”, plângea una dintre rudele soţilor Hriţcu, Dorina Hîj.

 

Deşi au fost două împuşcături, vecinii de bloc nu au auzit absolut nimic

Cei care le-au asasinat pe Raluca şi Carmen Hriţcu au tras două focuri de armă, însă, culmea, nimeni nu a auzit absolut nimic. Deşi poliţiştii au stat de vorbă cu mai toţi vecinii, nici unul nu a declarat că ar fi auzit vreun zgomot suspect.

Anchetatorii cred că asasinii au tras cu un pistol cu amortizor sau au folosit o pernă ca să atenueze zgomotul împuşcăturii.

„Eu am văzut-o pe la 12:30, la grădiniţă. Îşi ducea fetiţa la dansuri. Am fost acasă în intervalul în care se presupune că s-ar fi petrecut crima şi, deşi stau practic perete în perete cu ei, nu am auzit absolut nimic. Suntem consternaţi. Aşteptăm să ne trezim din coşmarul ăsta”, mărturisea, aseară, o vecină de bloc a soţilor Hriţcu.

 

Doi suspecţi, văzuţi de vecinul de la o casă de vizavi

Gabriel Zub, care locuieşte la o casă situată vizavi de blocul în care s-a comis dublul asasinat, mărturisea, aseară, că a văzut două persoane suspecte.

„Spărgeam gheaţa aici, la poartă. Am văzut un om aşa voinic, cu o căciulă mai deosebită...Mergea repejor aşa, da’ puţin şchiopăta. La un moment dat o făcut din mână şi o venit fuga spre el o femeie. Au discutat două-trei minute şi s-a întors înapoi. Aia nu era femeie, cred, era deghizată... Grasă, voinică aşa. Au plecat, el înainte, ea după el, nu ştiu dacă au intrat în bloc, că nu i-am mai urmărit...”, susţine vecinul.  

 

Jaf sau reglare de conturi?

Locatarii celor două scări de bloc în care se află şi apartamentul familiei Hriţcu sunt îngroziţi şi vorbesc de tot felul de variante.

Una dintre acestea ar fi că din locuinţa lui Vasile Hriţcu au fost furaţi 20.000 de euro.

Alta e că, în jurul orei 13:00, Carmen Hriţcu şi-ar fi sunat soţul şi i-ar fi spus să se întoarcă acasă, pentru că au venit doi ruşi să schimbe valută.

O a treia e că bărbatul a fost sunat la un moment de pe un număr cu identitate ascunsă, iar o voce de bărbat l-ar fi anunţat că i-a lichidat soţia şi fiica.

Acestea sunt însă doar zvonuri şi nimic concret, care să fie confirmat de poliţie.

„Nu ştim ce s-a întâmplat. Nu putem înţelege. Erau nişte oameni oneşti, la locul lor. Nu ne putem închipui, nu îl vedem pe el ca făcând parte din organizaţii din astea mafiote, ca să se ajungă la reglări de conturi...”, a declarat o altă vecină.

Locatarii blocului de pe strada „Laţcu Vodă”, nr. 16, mai au o nedumerire. Cum de au intrat asasinii în bloc, în condiţiile în care la uşă este interfon. Cine le-a dat drumul? Se cunoşteau cu soţii Hriţcu? L-au urmărit pe valutist şi ştiau că acesta nu este acasă? - sunt doar câteva din şirul lung de întrebări la care vor trebui să răspundă anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa de 6 ani şi soţia unui valutist din Siret, împuşcate în cap.
 Vizualizări articol: 1199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Fetiţa de 6 ani şi soţia unui valutist din Siret, împuşcate în cap4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 feb 2010, 00:34:47
Sa zicem ca acest valutist era un nenorocit si jumatate, un om rau, fara suflet, fara remuscari. Sa presupunem ca a adus la sapa de lemn alti indivizi care s-au imprumutat de la el si nu au reusit sa plateasca dobanzile destul de mari (caz in care vine intrebarea "si atunci de ce s-au bagat in asta daca stiau ca nu vor face fata?")
Asadar sa presupunem ca asta era cel mai al dracului om de prin zona. Totusi asta nu scuza cu nimic uciderea acelei copile. Nu conteaza ca avea cateva luni, 6 ani sau oricat ar fi avut, ce vina a putut sa aiba acea fetita? A fost omorata doar pentru simplul fapt ca era fiica acestui valutist si pentru ca se afla acasa in loc sa umble brambura pe afara poate.
Sunt parinte, am o fetita de nici 1 an de zile si ma ingrozeste numai cand citesc despre asa ceva. Nu ar vrea nimeni sa stie ce simte acel tata/sot lasat si fara un copil si fara nevasta.
Crimele acestea au fost un mesaj de avertizare, asta e practica dar totusi... prea de tot.
2.   ... trimis de
(18 feb 2010, 01:03:02
Atunci cand esti insetat de razbunare, sau pur si simplu cauti banii care sa-ti aduca fericirea, nimeni si nimic nu iti mai sta in cale. Unii ca cei ce au avut curajul sa se uite in ochii fetitei inainte de a trage pe tragaci, nu ar trebui la randul lor schingiuiti ci "doar" arsi pe un rug incins cat sa ii mentina in viata vreo cateva ore. Nu de alta, dar sa... cunoasca si ei cealalta latura a vietii, cea in care banul nu are valoare. Dumnezeu sa le ierte, si sincere condoleante familiei.
3.   Ingrozitor.... trimis de
(18 feb 2010, 11:16:37
Asasinii nu au constiinta...Pentru ei acesta este locul de munca.Nu cred ca pentru un jaf ar fi putut fi in stare sa omoare un copilas,mai degraba o reglare de conturi,probabil valutistul a fost implicat in niste afaceri cu mafioti...Nimic nu e cert in aceste momente...Pacat...Condoleante!
4.   . trimis de
(18 feb 2010, 14:08:42
Il cunosc pe sotul femeii si intr-adevar este un om care ar sari in ajutorul oricui.Nu mai am cuvinte.Cine ar fi putut face asa ceva?Este inadmisibil!
Condoleante familiei si sper ca toata "gloata" de politisti sa descopere indicii pentru a-i prinde pe criminali.
5.   .... trimis de
(18 feb 2010, 15:47:36
am ajuns ca si in romania sa nu mai ai siguranta in propria ta casa.cat de hain poti sa fii sa impusti cu sange rece un copil .nu pot sa cred ca ar fi gresit in asemenea hal acest om incat sa merite o soarta atat de cruda nu uitati dragii mei ca este saptamana mare pentru ca a inceput postul pastelui la cate se intampla si cate auzim zi de zi nu are cum sa mai tina d-zeu mult lumea .vine sfarsitul fratilor.CONDOLEANTE FAMILIEI!
6.   Nasol trimis de
(18 feb 2010, 16:13:52
Pentru faptele parintilor de multe ori raspund copii, probabil nu vor fi prinsi niciodata autorii, deoarece dupa modul de actiune, par a fi, vecinii nostri ucraineni. Care prin executii amenintari si recuperari, isi traiesc viata. Nu cred ca au sentimente, indiferent de copii si adulti. E pacat ca tatal, probabil, s-a inrolat cu cine nu trebe. Multa bafta anchetatorilor....... ca au nevoie.
7.   Pentru SUCEVEANUL trimis de
(18 feb 2010, 19:13:47
Ai vreun mesaj pentru cineva anume ? astea nu sunt vorbe de un om cu minte in cap , probabil esti vreun "sifon" . Mai bine ar face ceva politia si ar tine in frau situatiile ce sunt in mare parte monitorizate , insa constat pe pielea mea ca unii oameni cu functii "sus" puse cam apara pe cei rai pentruca banul e pe primul loc insa Dumnezeu va avea grija sa le faca dreptate , incet , incet si cu rabdare .
8.   Bah.. trimis de
(18 feb 2010, 20:57:17
ce spiritual persons sunteti voi toti... yux
9.   D-zeu sa-i ierte! trimis de
(18 feb 2010, 21:41:41
CARMEN si RALUCA sunt acum doi ingerasi si de acolo de sus au sa faca dreptate..au sa scoata adevarul la iveala..da asta sa fiti siguri!!CODOLEANZE......
10.   ... trimis de
(18 feb 2010, 22:44:17
sirjerkalot vad ca esti omul care stie tot...numai de mafioti vorbesti...de cefalai..te bagi peste tot...flacau nu mai fi asa dur..si rece ca s`ar putea sa te incalzesc!
10.1  RE: ... trimis de
(19 feb 2010, 00:58:24
uugh.. nu stiam ca-ti pasasmug rolling on the floor)
11.   ... trimis de
(18 feb 2010, 22:45:58
condoleante sincere familie!Vasile este un Om de nota 20!sincer imi pare rau!
12.   ..... trimis de
(19 feb 2010, 12:40:17
Nu am crezut ca se poate intampla asa ceva in Siret intr-un oras asa de mic, este ceva care socheaza tot orasul, daca aveau de luat vreao datorie de la ei trebuia doar sa ii jefuiasca dar nu sa si omoare niste fiinte nevinovate e ceva care nu se poate descrie in cuvinte,chiar daca nu i-am cunoscut imi pare rau pentru ca era o scumpete de fetita si avea un viitor inainte nu trebuia sa le ieie viata ,nu au castigat nimik din faptul ca le-au omorat si-au facut un rau lor si fata de oameni si fata de Dumnezeu, nu au avut scrupule. Dumnezeu sa le aiba in paza....

13.   Martor trimis de
(19 feb 2010, 13:01:06
Exista un posibil martor asadar ... Ce destept a considerat normal sa-i dezvaluie identitatea?
14.   ... trimis de
(20 feb 2010, 12:22:11
sir se pare ca ai aflat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei