Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglementări

Dosarele pentru acordarea pensiilor de invaliditate, analizate numai Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care intenţionează să se pensioneze pe caz de invaliditate trebuie să ştie că, începând cu 1 februarie 2010, toate dosarele sunt analizate de către Institutul Naţional de Expertiză Medicală din Bucureşti. Aşadar, nici un dosar nu se va mai analiza şi aproba la Suceava, în cabinetele de expertiză medicală, aşa cum se făcea până cu puţin timp în urmă.
Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că „numai cazurile de cancer şi accidente vasculare cerebrale se vor analiza la Suceava şi numai de către şeful serviciului de expertiză medicală”. Mirela Adomnicăi a spus că „Suceava se numără printre judeţele <fruntaşe> cu un număr mare de pensionari pe caz de invaliditate sau de cerere pentru acordarea de astfel de pensii”.
În anul 2007, în Suceava s-au depus 2871 de dosare pentru obţinerea de pensie de invaliditate. Un an mai târziu, numărul cererilor a crescut spectaculos şi a ajuns la 4062 de noi dosare, iar în anul 2009 s-au depus 4164 de dosare noi.
Bolile aparatului circulator, ale sistemului nervos, tulburări mentale şi bolile osteoarticulare sunt cele mai frecvente diagnostice puse pensionarilor pe caz de invaliditate.
Directorul Adomnicăi a declarat că, „după analiza situaţiei din 2009 privind acordarea de pensii de invaliditate, reiese faptul că din cei 4165 de pensionari, 2420 sunt foşti şomeri sau persoane care nu au muncit şi nu aveau calitatea de asigurat în momentul expertizării”.
Cazurile noi vor fi analizate de acum doar la Bucureşti, iar Mirela Adomnicăi consideră că „noua procedură va reduce numărul de pensionări de invaliditate”.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarele pentru acordarea pensiilor de invaliditate, analizate numai Bucureşti.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Dosarele pentru acordarea pensiilor de invaliditate, analizate numai Bucureşti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei