Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2010 - Anul XV, nr. 40 (4331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri dure

Termica nu mai debranşează datornicii la nivel de bloc, ci întreaga asociaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni şi-au dat seama ieri că la robinete nu le mai curge apă caldă, fiind debranşaţi de Termica, chiar dacă mulţi dintre ei sunt cu plăţile la zi. Acest lucru li s-a întâmplat sucevenilor care fac parte din asociaţii care au datorii mai vechi de un an la societatea de termoficare a oraşului, unde, după ce au fost trimise somaţii repetate de plată, nu au fost făcute plăţi care să acopere cât de cât sumele restante.
Ieri dimineaţă, în această situaţie dificilă se aflau nouă asociaţii de proprietari din Suceava: Asociaţia T3, Asociaţia 49 Castor, Asociaţia Cămin FACOS, Asociaţia 31 Eroilor, Asociaţia 59, Asociaţia 58, Asociaţia 41, Asociaţia I.V.Viteazu şi Asociaţia 15 STIMAS.
În cazul unora dintre aceste asociaţii, după achitarea parţială a datoriilor, în ultimul moment, procedura de debranşare a fost stopată, temporar, pentru că, dacă nu vor fi înregistrate noi plăţi, în martie vor fi din nou debranşate: Asociaţia 59, Asociaţia 58, Asociaţia 41, Asociaţia 15 STIMAS şi Asociaţia T3.
De exemplu, în cazul asociaţiei T3, oprirea furnizării apei calde, ieri dimineaţă, a creat noi probleme, pentru că deşi ieri s-a făcut o plată cu care s-a ajuns cu datoriile la nivelul lunii martie 2009, o serie de robinete s-au defectat, reluarea furnizării apei calde fiind mai greu de pus în practică la o parte din blocuri.

 

Cei cu plăţile la zi, debranşaţi laolaltă cu rău-platnicii

Campania de debranşare a datornicilor, demarată ieri, îi afectează şi pe sucevenii care sunt cu plăţile la zi, pentru că, în loc să debranşeze blocurile şi scările de bloc cu cele mai mari datorii, cum se făcea până acum, Termica a luat decizia de a sista serviciile furnizate la nivelul întregii asociaţii de proprietari.
Astfel, pentru datoriile acumulate de câteva blocuri, se pot trezi fără apă caldă, ori chiar şi fără căldură, toate blocurile din respectiva asociaţie, indiferent dacă sunt blocuri în care toţi locatarii sunt cu plăţile la zi.
“Am fost nevoiţi să luăm această măsură drastică, pentru că situaţia Termicii este deja disperată. Asociaţiile care au fost avertizate că le va fi oprită apa caldă au datorii mai vechi de un an. Le-am dat somaţii peste somaţii, am făcut tot felul de eşalonări de plată, care nu au fost respectate, dar plăţile au întârziat să apară. Care alt furnizor de utilităţi aşteaptă mai bine de un an să primească banii pentru serviciile furnizate? Avem datorii de 280 de miliarde de lei vechi numai pentru cărbunele ars în această iarnă, iar asociaţiile, în loc să adune bani să plătească facturile restante, nu îşi fac treaba, iar în cazul unora dintre ele, ţin banii în bancă, să obţină dobânzi, în loc să plătească să nu rămână oamenii fără apă caldă şi căldură”, a spus Constantin Plăcintă, care a precizat că una din asociaţiile la care a fost stopată procedura de debranşare a venit abia ieri să plătească, cu un depozit bancar, care demonstra clar că banii erau în cont, dar nu erau daţi mai departe furnizorilor de utilităţi.
Directorul Termica i-a sfătuit pe sucevenii din blocurile fără datorii să se rupă de asociaţiile rău-platnice şi să înfiinţeze noi asociaţii, dacă nu vor să rămână fără apă caldă şi căldură, din cauza celor care nu plătesc, pentru că de acum înainte debranşările nu se mai fac la nivel de bloc şi scară de bloc, ci pe întreaga asociaţie, conform contractului pe care îl au acestea cu furnizorii de utilităţi.
“Eforturile noastre de a opri furnizarea agentului termic doar la blocurile de rău-platnici s-au dovedit a fi de cele mai multe ori inutile. Cei de acolo tot nu au plătit, datoriile lor nu au scăzut, ba mai mult, în multe cazuri, s-au rebranşat ilegal, consumând fără a mai plăti. Să opreşti doar un bloc sau o scară de bloc implică nişte costuri foarte mari, multă muncă, o mulţime de probleme de ordin tehnic, pentru ca în cele din urmă să vezi că nu s-a rezolvat nimic şi cei de acolo tot nu plătesc, aşa cum au făcut şi până atunci, ci tot produc noi şi noi datorii. Cum asociaţia nu poate scăpa de ei, cei care sunt bun-platnici nu au decât să iasă ei din asociaţiile respective”, a explicat Constantin Plăcintă motivele pentru care s-a schimbat modalitatea de debranşare a asociaţiilor cu datorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica nu mai debranşează datornicii la nivel de bloc, ci întreaga asociaţie.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Termica nu mai debranşează datornicii la nivel de bloc, ci întreaga asociaţie3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte logic trimis de
(18 feb 2010, 11:38:14
Adica eu daca platesc tot nu am. Atunci ma intreb de ce sa mai platesc? Asa consideri tu D-le Placinta ca se fac afacerile? Sunt pe 0 la intretinere. Am achitat tot ce aveam de plata pe luna ianuarie, datorii din urma nu am si stau de 2 zile fara cladura si se pare ca voi mai sta mult si bine. Logica: nu mai dau nici eu bani ca va trebui sa achit la enel energia electrica pt caloriferul electric. Din partea mea termica nu are de cat sa dea faliment. Oricum sunteti nesimtiti. Spui ca sa facem contract separat? Si cand am vrut sa facem contract individual ai zis ca nu se poate. Asa nu Asa nu? Dar cum? Si cum banii luati si fara cladura? Asta e solutia ta? Cu ce il pot eu obliga pe ala care nu plateste sa achite? Pana nu imi vine executorul la usa termica nu mai vezi un ban de la mine. Daca voi sunteti nesimtiti sa fim si noi!!!!!
2.   Alternativa trimis de
(18 feb 2010, 12:17:46
Alternativa-centrala termica de apartament.Cand,DOAMNE,vom scapa de Placinta,Lungu,Harsovschi si alti impotenti profesional?
2.1  RE: Alternativa trimis de
(18 feb 2010, 19:46:51
spirake du-te tare
3.   PLacinta, nu spune adevarul trimis de
(18 feb 2010, 13:13:51
De ce zic asta? Masura luata nu e nicidecum reala. Ei ar trebui sase indrepte in justitie impotriva rau platnicilor sau sa-i debranseze. Dar asa nu isi mai iau salariile NESIMTITE (peste 100 mil) plus smecherii din CA de la primarie. Deci, cel mai simplu. Ii JUUIM pe cei care platesc regulat.
3.1  RE: PLacinta, nu spune adevarul trimis de
(18 feb 2010, 18:06:34
DACA STIE CINEVA CE SALARII AU ASTIA SA NE SPUNA SI NOUA. SUNT BATRANI CARE -SI DAU ULTIMUL BANUT CA SA FIE LA ZI. SA VA FIE RUSINE, RUSINE, RUSINE.
CERSETORI DE VOTURI.
DACA E TARE LUNGU SI CINSTIT CUM SUSTIUNE SA DEA PUBLICITATII SALARIILE CELOR
DE LA TERMICA SI A CELOR DIN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE!
4.   Ajunge trimis de
(18 feb 2010, 13:50:38
Imi este scarba de voi de naravurile si mentalitatile voastre comuniste,de asociatiile voastre de propietari care functioneaza precum cap-urile mai pe larg am sa va spun ceia ce meritati cu prisosinta, sugeti P-U-L-A toti mizerabilor caci altceva nu meritati Huooooooooooooo.
5.   Nu se intimpla nimic!....! trimis de
(18 feb 2010, 16:08:46
Nu se intimpla nimic!....!
Ei, de ficare data tac!
Insa, daca li se spun prea multe, devin virulenti!
Totdeauna stau in expectativa si asteapta ca altii sa se implice.
Problemele noastre, diferite, le ingreuneaza situatia, de aceea suntem luati drept dusmani!
Suntem buni numai la votare pentru a le face viata si mai imbelsugata, si... punctum!"
6.   Falimentul trimis de
(18 feb 2010, 16:55:34
De ar da faliment termica si TPL-ul ce bine ar fi. Desi imi pare rau de cei care vor fi dati afara, insa pt conducerilor celor 2 ar fi minunat, a si bineinteles pt lungu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei