Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul introduce schema prin care creditele autorităţilor locale pentru proiecte UE sunt garantate

Marţi, 16 Februarie 2010 (17:53:04)

Ordonanţa de urgenţă care va permite autorităţilor locale să beneficieze de garanţii de stat la împrumuturi contractate pentru prefinanţarea sau cofinanţarea proiectelor sprijinite şi cu bani alocaţi de Uniunea Europeană va fi adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului, a anunţat premierul Boc.

"Acolo unde nu există suficiente resurse financiare din partea autorităţilor, pentru a avea partea noastră de cofinanţare a proiectului, va fi utilizat instrumentul garanţiilor statului, pentru a ridica gradul de absorbţie a fondurilor comunitare", a declarat, marţi, şeful Guvernului.

Premierul a anunţat, în luna ianuarie, că Guvernul va adopta, în februarie, o ordonaţă de urgenţă care va permite cofinanţarea de către autorităţile locale a unor proiecte europene, prin utilizarea garanţiilor guvernamentale.

El a arătat că Executivul va utiliza instrumentul garanţiilor de stat pentru a majora rata de absorbţie a fondurilor europene şi că, prin această schemă de finanţare, Guvernul va garanta împrumuturile luate de comunităţile locale pentru partea de cofinanţare.

Premierul a adăugat că suma necesară pentru aceste garanţii urmează a fi stabilită ulterior de specialiştii Guvernului.

Autorităţile române au obţinut la negocierile cu experţii FMI o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garanţii guvernamentale stabilit pentru acest an.

La revizuirea din septembrie a acordului stand-by, Guvernul a obţinut o creştere a plafonului de garanţii publice la 7,7 miliarde lei în 2009 şi la 8,6 miliarde lei în 2010, dar sub condiţia ca garanţiile suplimentare faţă de plafonul iniţial de 6 miliarde lei să fie dedicate exclusiv finanţării în contrapartidă a proiectelor de investiţii finanţate de UE sau de alte instituţii multilaterale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul introduce schema prin care creditele autorităţilor locale pentru proiecte UE sunt garantate.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul introduce schema prin care creditele autorităţilor locale pentru proiecte UE sunt garantate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei