Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera Deputaţilor a ratificat Acordul privind proiectul Nabucco

Marţi, 16 Februarie 2010 (15:55:27)

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, cu 259 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, Acordul între Austria, Bulgaria, Ungaria, România şi Turcia privind proiectul Nabucco, ţări care ar urma să fie tranzitate de sistemul de conducte Nabucco.

Proiectul Nabucco reprezintă principala componentă a Coridorului Sudic de transport al hidrocarburilor către Europa şi a apărut din necesitatea diversificării surselor de alimentare cu gaze naturale şi a eliminării riscului la adresa securităţii aprovizionării cu hidrocarburi de la un singur furnizor - Federaţia Rusă, se arată în expunerea de motive a acordului.

Prin acest proiect se realizează o diversificare energetică cu beneficii în favoarea ţărilor producătoare, de tranzit şi a celor consumatoare şi creşterea competiţiei în sectorul gazelor naturale. Gazoductul va avea o lungime totală de 3296 km, din care Turcia - 2000 km, Bulgaria - 400 km, România - 460 km, Ungaria - 390 km şi Austria - 46 km, cu o capacitate de transport finală maximă de 31 miliarde metri cubi anual.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul este forul decizional în privinţa acestui acord.

În luna iulie a anului trecut, premierul Emil Boc şi prim-miniştrii din Bulgaria, Ungaria, Austria şi Turcia au semnat un acord prin care au convenit detaliile legate de tranzit şi taxe ale Nabucco, pentru a sublinia sprijinul politic de care beneficiază proiectul şi pentru a creşte încrederea părţilor interesate - investitori, furnizori, traderi - în proiect.

Proiectul, dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, vizează construirea unui gazoduct cu o lungime de 3.300 de kilometri care urmează să transporte gaze naturale de la producătorii din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu către consumatorii din Europa, tranzitând Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

Acţionarii consorţiului sunt OMV (Austria, acţionarul majoritar al Petrom), Transgaz Mediaş, MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) şi RWE (Germania).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Deputaţilor a ratificat Acordul privind proiectul Nabucco.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera Deputaţilor a ratificat Acordul privind proiectul Nabucco0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei