Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezidenţiatul din 2010, descentralizat, organizat în şase centre universitare

Luni, 15 Februarie 2010 (14:32:53)

Concursul de rezidenţiat din 2010 va fi organizat descentralizat, în principalele centre universitare, ca urmare a deciziei luate de ministrul Sănătăţii împreună cu rectorii şi decanii universităţilor de medicină şi farmacie din România.

"Concursul din acest an se va organiza în şase centre universitare din ţară pentru toate specializările pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici şi cu proceduri şi teste identice pentru toţi candidaţii. Conform discuţiilor, fiecărui centru universitar îi vor aparţine mai multe judeţe, iar tinerii absolvenţi de medicină se vor putea prezenta pentru susţinerea concursului în acel centru căruia îi este arondat judeţul unde-şi doresc un loc de muncă", a declarat ministrul Sănătăţii Cseke Attila la sfârşitul unei întâlniri cu rectorii.

Rectorii şi decanii şi-au exprimat acordul asupra proiectelor MS în ceea ce priveşte rezidenţiatul din 2010. Cele şase centre universitare unde ar putea avea loc, în 21 noiembrie, concursul de rezidenţiat sunt Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Craiova.

Rezidenţiatul reprezintă forma specifică de învăţământ postuniversitar pentru absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, care asigură pregătirea necesară obţinerii uneia dintre specialităţile cuprinse în Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală. Specialităţile şi durata pregatirii prin rezidenţiat se stabilesc prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Concursul de rezidenţiatul se organizează pe locuri, pe posturi şi prin selecţie pentru medicină de familie şi are o durată cuprinsă între trei şi şapte ani, în funcţie de specialitate. Pregătirea în rezidenţiat reprezintă un proces continuu de pregătire teoretică şi practică fiind normată integral ca activitate didactică. Cifra de şcolarizare a rezidenţilor se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezidenţiatul din 2010, descentralizat, organizat în şase centre universitare.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezidenţiatul din 2010, descentralizat, organizat în şase centre universitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei