Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Vreme rea

Sub asediul iernii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A nins abundent sâmbătă, în mai multe reprize, iar stratul consistent de zăpadă a dat peste cap traficul rutier. Au existat şi blocaje temporare, iar acolo unde nu a fost închisă, circulaţia s-a derulat cu mare dificultate. Practic, s-au consemnat probleme în mai multe zone ale judeţului, inclusiv în municipiul Suceava.

Din cauza căderilor masive de zăpadă, activitatea din judeţul Suceava a fost serios perturbată. Mai multe drumuri judeţene au fost închise circulaţiei auto, pe drumurile naţionale s-a circulat cu dificultate, la fel ca în municipiul Suceava.
Drumurile pe care traficul rutier a fost întrerupt parţial pe anumite porţiuni sunt Dărmăneşti – Calafindeşti – Bălcăuţi – Siret, Mihoveni – Şcheia şi Siret – Muşeniţa – Frătăuţi. De asemenea, pe drumul judeţean Sf. Ilie – Berchişeşti s-a circulat timp de mai multe ore pe un singur fir. Ninsorile au creat ceva probleme şi pe drumul care leagă localităţile Frasin – Ostra – Broşteni, fără să se impună blocarea circulaţiei rutiere.
„A nins foarte mult, până sâmbătă seară la orele 24.00, iar apoi a suflat vântul. S-au format suluri de zăpadă pe diferite porţiuni de drum, care în anumite locuri au depăşit un metru înălţime, iar din acest motiv traficul auto a fost închis ori s-a derulat doar pe un singur fir”, a declarat Vasile Andronache, directorul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava. Acesta a adăugat că pentru degajarea drumurilor au fost scoase pe teren 38 de utilaje de deszăpezire, inclusiv cele două autofreze din dotare, iar ieri după-amiază s-a împrăştiat şi material antiderapant.

 

Arborii, doborâţi de greutatea zăpezii

Zăpada apoasă şi abundentă a creat şi alte probleme. Mai mulţi arbori s-au rupt şi doar norocul a făcut să nu se înregistreze victime sau pagube serioase.
Sâmbătă seară, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au fost chemaţi pe strada Narciselor, unde un pin de 10 metri înălţime a căzut, avariind uşor un autoturism marca VW Passat.
Nu a fost singura intervenţie de acest gen. Duminică dimineaţă, echipele de la ISU Suceava au mers pe strada Lazăr Vicol, unde un alt pin, de cinci metri înălţime, a căzut, blocând accesul autovehiculelor.

 

Circulaţie greoaie şi în municipiul Suceava

Dacă pe drumurile din judeţ au existat blocaje, nici municipiul Suceava nu a fost scutit de probleme. S-a circulat greu, iar pe străzile secundare zăpada moale le-a dat mari bătăi de cap şoferilor, care nu de puţine ori au fost nevoiţi să apeleze la ajutor pentru a putea ieşi la străzile principale.
“Situaţia nu a fost deloc uşoară, aproape că ne-a adus şi pe noi la disperare. Ba ningea, ba se oprea. Abia reuşeam să îndepărtăm stratul de zăpadă de pe străzi, că iar se pornea o ninsoare puternică şi acoperea totul. Am pluguit şi am dat cu antiderapant toată ziua şi noaptea, duminică am avut iar utilajele pe teren şi la noapte vom împrăştia din nou sare şi nisip, pentru că se anunţă temperaturi negative şi există un risc foarte mare să se formeze polei. În primul rând am intervenit pe arterele principale, cu pluguri şi sărăriţe, iar în jurul prânzului, când ninsoarea a stat, am intrat şi pe arterele secundare, prin cartiere. Din păcate, ninsorile au revenit puternic şi a trebuit să ne întoarcem tot pe străzile principale, pentru a ne asigura că nu sunt probleme în trafic.
Din ce ştim noi nu au fost probleme majore, în privinţa asta am colaborat foarte bine cu Poliţia Rutieră, cu care am ţinut în permanenţă legătura prin staţii şi care ne-a direcţionat imediat acolo unde se întrezăreau eventuale probleme”, a declarat directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu.
Din cauza unor tiruri care nu erau echipate corespunzător, traficul a fost afectat temporar în anumite zone, fără a exista însă blocaje de lungă durată.

 

Vremea nu se anunţă prea bună

Dacă pentru astăzi şi mâine nu se întrevăd schimbări spectaculoase în evoluţia vremii, de miercuri meteorologii anunţă un nou val de precipitaţii.
Pentru astăzi prognoza meteo indică temperaturi între -2 şi +3 grade Celsius pe timp de zi, iar noaptea se vor înregistra între -2 şi -9 grade Celsius.
O uşoară încălzire, în medie cu 2 grade Celsius, atât ziua, cât şi noaptea, se anunţă pentru ziua de marţi, iar apoi se aşteaptă un nou val de ninsori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sub asediul iernii.
 Vizualizări articol: 5632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sub asediul iernii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei