Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2010 - Anul XV, nr. 37 (4328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări la statutul PDL: Patru prim-vicepreşedinţi, 16 secretari executivi, alegeri de sus în jos

Luni, 15 Februarie 2010 (18:09:14)

Comisia de modificare a statutului PDL a definit principalele elemente ale noului document statutar al partidului, printre decizii aflându-se stabilirea calendarului alegerilor interne de sus în jos dar şi mărirea numărului de prim-vicepreşedinţi şi secretari executivi.

Comisia de statut a stabilit, la cea mai recentă şedinţă, principalele direcţii privind modificarea statutului, în vederea alegerilor interne, Convenţia Naţională urmând a avea loc cel mai probabil în luna iunie, ocazie cu care, pe lângă preşedintele partidului, se vor alege prim-vicepreşedinţii şi secretarul general.

Ca o noutate faţă de actualul statut PDL, la Convenţia Naţională este posibil să fie votaţi, uninominal, patru prim-vicepreşedinţi, faţă de doi, cum există în prezent.

Motivaţia măririi numărului de prim-vicepreşedinţi este, potrivit unor surse din partid, faptul că PDL este un partid mare, aflat la guvernare, şi trebuie să îşi extindă structura de conducere în actualul context politic, vechiul statut fiind depăşit din acest punct de vedere.

Cei patru prim-vicepreşedinţi ar urma să fie votaţi uninominal la Convenţia Naţională a partidului, o dată cu preşedintele partidului, şi ar urma să reprezinte anumite domenii de specialitate, pe modelul vicepreşedinţilor şi secretarilor generali.

Pe acelaşi principiu al măririi structurii de conducere a PDL se ia în calcul o structură a Biroului Permanent Naţional cu aproximativ 12 vicepreşedinţi şi cel puţin 16 secretari executivi, responsabili pe diferite domenii de activitate.

După Convenţia Naţională, PDL va organiza alegerile la nivelul organizaţiilor judeţene şi a Organizaţiilor de Femei şi Tineret, pe parcursul verii.

În toamnă va avea loc, potrivit propunerilor de modificare a statutului, Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) în cadrul căruia vor fi aleşi membrii Biroului Permanent Naţional.

Comisia de statut a PDL a mai stabilit, de principiu, includerea colegiilor ca structură în cadrul organizaţiilor judeţene, aflate în subordinea Birourilor permanente Judeţene. Rolul acestora va fi de coordonare a politicilor de la nivelul colegiilor uninominale cu Parlamentul.

Alte discuţii din Comisia de statut au vizat modificarea denumirii partidului, în urma discuţiilor stabilindu-se păstrarea actualei denumiri, PDL şi schimbarea siglei.

Astfel, sigla PDL ar putea fi simbolul PPE al inimii, dar această decizie se va lua după mai multe cercetări sociologice realizate pentru a se vedea impactul acestei schimbări. "Este posibil să rămânem doar cu iniţialele partidului – PD-L, pe fond portocaliu", a precizat un membru al comisiei de statut.

Colegiul Director de sâmbătă va discuta aceste propuneri de modificare a statutului PDL, o decizie finală urmând a fi luată în forurile de conducere după finalizarea activităţii comisiei de statut, în luna martie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificări la statutul PDL: Patru prim-vicepreşedinţi, 16 secretari executivi, alegeri de sus în jos.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modificări la statutul PDL: Patru prim-vicepreşedinţi, 16 secretari executivi, alegeri de sus în jos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei