Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 feb 2010 - Anul XV, nr. 28 (4319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%

Joi, 4 Februarie 2010 (17:22:12)

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, pentru a noua lună consecutivă, în conformitate cu aşteptările analiştilor, şi a reafirmat că recuperarea economică din zona euro va fi moderată şi neregulată în 2010.

"La întâlnirea de azi (joi, n.r.), Consiliul Guvernatorilor BCE a decis menţinerea dobânzii pentru principalele operaţiuni de refinanţare la 1%", potrivit unui comunicat al BCE.

Analiştii au anticipat decizia instituţiei financiare şi se aşteaptau la un posibil anunţ privind o strategie de retragere a măsurilor de sprijinire a lichidităţii în discursul preşedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, potrivit Reuters.

"Activitatea economică din zona euro a continuat să crească la finalul anului. Pentru perioada următoare, Consiliul Guvernatorilor se aşteaptă ca economia zonei euro să crească într-un ritm moderat. Revenirea va fi neregulată iar perspectiva nesigură", a spus Trichet.

Economiştii se aşteaptă ca PIB al zonei euro să crescă cu 1,2% în 2010 şi cu 1,6% anul următor, după o contracţie surprinzătoare de 3,9% în anul precedent.

Instituţia va decide în martie privind programele speciale destinate sprijinirii lichidităţii în sectorul bancar.

"Consiliul Guvernatorilor va decide, la începutul lunii martie, privind continuarea implementării retragerii măsurilor speciale de lichiditate care nu mai sunt la fel de necesare ca în trecut", a afirmat preşedintele BCE.

Pieţele financiare nu au fost influenţate semnificativ de decizia BCE.

"După cum era de aştepta, nu s-a întâmplat nimic. Decizia importantă va veni în martie, când BCE se va gândi la următorul pas al strategiei", a declarat analistul Commerzbank Michael Schubert.

Pentru a reduce impactul crizei financiare mondiale, BCE a redus dobânzile, a achiziţionat obligaţiuni şi a oferit fonduri nelimitate băncilor.

Date recente au indicat o îmbunătăţire peste aşteptări a încrederii în economia zonei euro în lunile decembrie şi ianuarie, însă şomajul a atins în ultima lună a anului trecut 10%, maximul începând cu august 1998.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCE a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei