Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie spun că nu poate fi impus prin ordin sistemul de consultaţii

Vineri, 22 Ianuarie 2010 (17:46:23)

Medicii de familie susţin că nu poate fi impus prin ordin sistemul de consultaţii, pentru că programul şi relaţiile cu pacienţii la cabinetele individuale private se organizează în funcţie de problemele specifice ale celor care vin la consult.

"Nu putem impune prin ordin medicilor sistemul de consultaţii, adică să fie cu sau fără programare. Vorbim de cabinete individuale, private, care îşi organizează programul şi relaţia cu pacienţii în funcţie de problemele specifice", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăescu.

Aceasta a precizat că programarea la medicul de familie este o măsură deja folosită în multe cabinete.

"Vom rezolva problema civilizat. Programarea este o idee bună, dar trebuie stabilită la nivelul propriului cabinet. Vom încerca să găsim o măsură fezabilă. Este o idee bună să reducem timpul de aşteptare al pacienţilor, dar în cazul unui bolnav nou pe listă, cu patologii multiple, nu putem consulta 15 minute. Putem avea nevoie chiar de o oră. Adică putem consulta cinci minute sau o oră, depinde de la un pacient la altul", a mai spus Tănăsescu.

Ruxandra Costache, medic la Policlinica Titan, apreciză, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că în cazul său este imposibilă programarea bolnavilor.

"Gândiţi-vă în primul rând că Policlinica are o centrală telefonică. Cum ar putea centralista, care este oricum foarte solicitată, să preia şi o mulţime de apeluri pentru programările la medicul de familie. S-ar bloca centrala. Sau, asistenta din cabinetul medical, care are foarte multe sarcini legate de cabinet, să mai preia una - programările. Pentru mine este o aberaţie, cum vine, aşa pleacă", a mai spus Ruxandra Costache.

Medicul a adăugat că are pe listă 1.600 de persoane, multe tinere, şi nu înţelege de ce să nu le primească dacă tot au venit la cabinet şi să îi oblige să piardă zile întregi până reuşesc să se programeze.

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii, la medicul de familie şi la specialistul din ambulatoriu s-ar putea ajunge numai cu programare.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, care reglementează activitatea cabinetelor de medicină de familie şi a celor din ambulatoriul de specialitate, inclusiv a celor de medicină dentară şi paraclinice, dacă acesta va fi aprobat ar putea fi eliminate cozile de la uşile doctorilor din reţeaua sanitară primară.

Cabinetele vor avea obligaţia să afişeze la loc vizibil numărul de telefon, iar medicii vor trebui să îşi organizeze programările zilnic, ţinând cont că timpul pentru o consultaţie este de 15 minute.

În situaţia în care pacientul sau medicul nu poate respecta data şi ora programate, este obligat să anunţe acest lucru.

De la prevederile proiectului de ordin fac excepţie cazurile de urgenţă medicală, dar şi cabinetele medicale din mediul rural.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie spun că nu poate fi impus prin ordin sistemul de consultaţii .
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie spun că nu poate fi impus prin ordin sistemul de consultaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei