Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Glumiţe de doi lei

Olărean îl vrea pe viceprimar în Somalia şi pe liderul PSD Rădăuţi în Yemen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începutul anului 2010 pare că nu a adus nici o schimbare în conflictul de la vârful administraţiei rădăuţene, mai exact în conflictul dintre cei doi colegi de partid, primarul Aurel Olărean şi cel de-al treilea viceprimar din „era Olărean”, colonelul în rezervă Simion Sticleţ. Mai mult, edilul şef a reuşit să-l irite din nou, în stilul său caracteristic, pe viceprimar. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi liderul PSD Rădăuţi, consilierul local Iulian Băncescu, care nici el nu a scăpat de ironiile lui Olărean.
Gluma a pornit în ultima zi din anul trecut, când primarul Olărean, care a ales o destinaţie de criză pentru petrecerea Anului Nou, o croazieră pe mările şi oceanele Terrei, şi-a adus aminte de colegul său din primăria rădăuţeană şi i-a trimis o ilustrată din Yemen, datată 31 decembrie 2009, în care alături de salutări îi transmite că este aşteptat la un schimb de experienţă în Somalia. Textul de pe ilustrata trimisă din Yemen pentru viceprimarul Sticleţ este următorul: „31.12.2009 Salutări din ADEN-YEMEN! P.S. Sunteţi aşteptat în Somalia la schimb de experienţă. LA MULŢI ANI!”.
Şi consilierul local Iulian Băncescu a primit urări de „peste mări şi ţări”, de la Olărean, ba mai mult, primarul i-a propus să înfiinţeze o organizaţie PSD în Yemen. „31.12.2009 Salutări din ADEN-YEMEN. LA MULŢI ANI 2010! P.S. Această barcă vă aşteaptă în Yemen să înfiinţaţi o nouă organizaţie PSD şi eventual la un schimb de experienţă”, a scris primarul municipiului Rădăuţi pe o altă vedere expediată lui Iulian Băncescu, cu menţiunea că pe partea din faţă a ilustratei apare o barcă într-un golf .
Dacă liderul PSD Rădăuţi a declarat că apreciază umorul bun, însă umorul lui Olărean nu-l înţelege şi că îi pare rău că Olărean nu a rămas în Yemen, „semn că nici cei de acolo nu-l vor”, viceprimarul Simion Sticleţ nu s-a arătat deloc încântat de „glumiţa” lui Olărean şi a preferat să ignore şi această „pornire copilărească”, după cum a declarat, a celui care conduce destinele municipiului Rădăuţi.
De altfel, în cele opt luni de când a fost ales ca viceprimar, deşi a fost în permanenţă ţinta ironiilor lui Olărean, colonelul în rezervă Sticleţ a reuşit să treacă cu diplomaţie şi tact peste aceste momente.
Deşi textele de pe ilustrate nu sunt semnate de primarul Aurel Olărean, cei doi destinatari sunt convinşi că acesta este autorul, deoarece i-au recunoscut scrisul şi, apoi, este singura lor cunoştinţă care a călătorit în acea zonă, în perioada respectivă.

 

Avertisment neperceput de preşedintele PD-L Rădăuţi, Aurel Olărean

Interesantă este şi poziţia Organizaţiei Judeţene a PD-L, în condiţiile în care cei doi fac parte din formaţiunea condusă de Gheorghe Flutur, unul dintre liderii naţionali PD-L, şi poate că desemnarea temporară a lui Vasile Ilie, în toamna anului trecut, la şefia organizaţiei din Rădăuţi a fost un avertisment neperceput de preşedintele PD-L Rădăuţi, Aurel Olărean.
Conflictul „la vedere” dintre primar şi viceprimarul Sticleţ a apărut la mai puţin de două luni de la instalarea celui din urmă, în condiţiile în care Simion Sticleţ i-a urmat în această calitate lui Dorin Vataman, viceprimar demisionar după 50 de zile, şi lui Constantin Galan, „victima” unei situaţii de conjunctură din Consiliul Local, după 11 luni în calitate de viceprimar.
La o conferinţă de presă organizată de primar la sediul administraţiei locale, Olărean i-a aruncat câteva cuvinte „acide” lui Sticleţ, apropo de prezenţa sa la conferinţă. Sticleţ i-a replicat cu tact, situaţie care l-a „aprins” şi mai tare pe primar. În timpul conferinţei, Sticleţ a mai fost victima unor „săgeţi otrăvite” lansate de edilul şef, însă de fiecare dată viceprimarul a păstrat un ton politicos.
La finalul întrunirii, care vizase una dintre situaţiile de criză dintre Primărie şi SC Servicii Comunale SA, viceprimarul a afirmat că pentru dezamorsarea acelei situaţii e nevoie de mai multă înţelegere de ambele părţi, însă a fost din nou ironizat de Olărean. În aceste condiţii, este posibil ca şi în anul 2010 relaţiile dintre birourile 1 şi 2 din Primăria Rădăuţi să fie la fel de încordate, la fel şi atmosfera din deliberativul local, ceea nu poate aduce decât nemulţumire electoratului rădăuţean, indiferent cu cine a votat acesta în iunie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean îl vrea pe viceprimar în Somalia şi pe liderul PSD Rădăuţi în Yemen.
 Vizualizări articol: 3372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Olărean îl vrea pe viceprimar în Somalia şi pe liderul PSD Rădăuţi în Yemen3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei