Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surprinzător

Meseria de taximetrist nu mai are căutare la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre activităţile considerate odinioară destul de profitabile, cea de taximetrist, pentru care se înghesuiau să obţină autorizaţii sute de suceveni, în urmă cu câţiva ani, a devenit, surprinzător, una din meseriile care nu mai au căutare.
Conform viceprimarului Sucevei Lucian Harşovschi în doar două luni, 19 persoane au renunţat la autorizaţiile de taxi care le-au fost atribuite.
Pentru că pe lista de aşteptare mai erau totuşi persoane care au solicitat să li se atribuie dreptul de a practica taximetria în Suceava, printr-o decizie a Consiliului Local li s-a oferit acestora posibilitatea de a ocupa locurile rămase libere.
“Din februarie, vom avea din nou 370 de taxiuri autorizate în municipiul Suceava, pentru că s-au ocupat toate cele 19 locuri rămase libere. În acest moment nu mai avem nici o persoană pe lista de aşteptare, ceea ce e destul de surprinzător, pentru că în alţi ani, era o adevărată luptă între cei care doreau să practice această meserie”, a declarat Lucian Harşovschi.
Lista cu noile autorizaţii de taxi eliberate de Primăria Suceava va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară din 28 ianuarie.
În urmă cu aproape doi ani, sub presiunea numeroaselor cereri de practicare a acestei meserii, municipalitatea suceveană a mărit în două rânduri numărul maxim de taxiuri autorizate din oraş, ajungând la 370 de autorizaţii, de la 125 cât au fost iniţial.

 

Clienţi tot mai puţini, de la un an la altul

Taximetriştii spun că, mai tare decât criza economică, i-a afectat creşterea numărului de maşini şi a mijloacelor de transport în comun.
“Nu se mai merită să faci această meserie. Azi sunt prea multe maşini, prea multe maxi-taxi şi autobuze, ca să mai avem clienţi. Stăm mai mult degeaba şi îngheţăm în maşină. Nu am unde să mă duc, că renunţam şi eu. Mai am doar un an până la pensie şi fac această meserie din 1972”, povesteşte Dumitru Cozmaciuc, unul dintre taximetriştii suceveni, care stă zgribulit în maşină, într-o staţie de taxiuri, aşteptând ca cineva să apeleze la serviciile lor.
“Impozite mari, clienţi puţini”, caracterizează Petru Taciuc situaţia pe care o au acum. “Nu mai merge treaba. E mai mult la noroc. Dacă faci 50 de lei pe zi e bine”, spune el, conştient că în alt domeniu ar fi putut să o ducă mai bine.
Taximetriştii cred că tot mai mulţi dintre ei vor renunţa la meserie în perioada următoare, mai ales din primăvară, când se vor putea orienta spre meserii mai bine plătite sau spre slujbe peste hotare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meseria de taximetrist nu mai are căutare la Suceava.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Meseria de taximetrist nu mai are căutare la Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotii din primarie trimis de
(23 ian 2010, 09:22:05
Stie oare cineva ca patronul de la SORY & NEL e mana in mana cu viceprimarul Harsovschi?Ca multi soferi de la aceasta firma nu au atestate si au permis de 2-3 luni?

Ca acesta are si el 6 masini la aceasta firma?

Ca din 25 de statii de taxiuri sunt doar 2 toalete ecologice si alea inutilizabile?

Viceprimarul ata stii sa ceara controale si bani.

Iar Politia Comunitara care e subordonata Primariei ar trebui sa dea amenzi celor care parcheaza pe locurile de taxi iar noi stam pe unde apucam.

R U S I N E ! ! !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei