Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boxa acuzaţilor

Viceprimarul de la Dolhasca, judecat pentru moartea prin electrocutare a unui fost angajat al primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul oraşului Dolhasca a fost trimis în judecată, zilele trecute, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, fiind acuzat că are o mare parte din vină în cazul unuia dintre foştii angajaţi ai primăriei pe care o conduce, Pavel Paparău, care a murit electrocutat, în august 2007, în timp ce încerca să remedieze o defecţiune la reţeaua electrică stradală, de pe raza localităţii Gulia.
Procurorii fălticeneni l-au dat pe mâna judecătorilor pe viceprimarul Ioan Savin pentru că a trimis victima să facă o lucrare neautorizată şi pentru că nu a luat toate măsurile pentru a evita tragicul eveniment.
Deşi viceprimarul, printre atribuţiile căruia era şi remedierea defecţiunilor la instalaţia de iluminat de pe raza oraşului Dolhasca, a negat că ar avea vreo vină în toată această poveste, procurorii anchetatori sunt de cu totul altă părere.
Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, Ovidiu Fecioru, viceprimarul este acuzat de ucidere din culpă şi infracţiuni la Legea securităţii şi sănătăţii în muncă.

 

Angajat, pe vorbe

Pavel Paparău, din comuna ieşeană Lespezi, a fost angajat, ca pompier, la primăria oraşului Dolhasca, din 2006 până în 2007, iar în tot acest timp a prestat şi activităţi ca electrician, având calificare în acest sens.
După ce, pentru scurtă vreme, a lucrat ca electrician la o firmă din judeţul Iaşi, Pavel Paparău s-a reîntors la Dolhasca şi a aranjat cu conducerea primăriei să se reangajeze din nou.
Ieşeanul şi-a cumpărat abonament CFR, pe ruta Lespezi-Dolhasca şi retur, a solicitat de la medic adeverinţă de angajare şi a început demersurile pentru a obţine o nouă carte de identitate, în care să figureze cu reşedinţa la Dolhasca.
Deşi nu avea încă încheiat un contract de muncă, Pavel Paparău a venit zilnic la serviciu, începând cu 1 august 2007, în baza înţelegerii verbale cu conducerea primăriei. Folosea vestiarul unităţii, uneltele şi materialele primăriei.

 

A plecat de la onomastica copilului său, să nu-l supere pe viceprimar

Ziua de 14 august 2007. Pavel Paparău a venit la serviciu, în jurul orei 7:30. Era o zi obişnuită, ca oricare alta.
Viceprimarul Ioan Savin, se arată în rechizitoriu, i-a cerut să meargă la domiciliul uneia dintre fiice sale, în municipiul Paşcani, să-i repare o defecţiune apărută la instalaţia electrică.
La întoarcere, Pavel Paparău a oprit până acasă, la Lespezi, şi, deşi soţia i-a cerut să rămână la domiciliu, fiind onomastica unuia dintre copiii lor, bărbatul i-a răspuns că nu se poate, că se supără viceprimarul, care l-a rugat să execute o lucrare în Dolhasca.
Avea de schimbat o lampă la un stâlp de joasă tensiune din Gulia.

 

Filmul morţii

Pavel Paparău, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice – aspect confirmat de rezultatele necropsiei, a fost dus la faţa locului chiar de viceprimarul Savin, care , explică procurorii, i-a dat şi câteva indicaţii despre defecţiune şi remedierea acesteia.
Cu mâinile goale, fără nici un fel de protecţie, ieşeanul s-a urcat pe stâlpul de iluminat şi s-a apucat să schimbe lampa. Nici vorbă de mănuşi, cizme electroizolante şi cască de protecţie, aşa cum cere legea. A început să plouă şi, deşi doi săteni l-au avertizat că poate fi periculos, Pavel Paparău a ales să termine lucrarea.
Lucrând fără echipament de protecţie adecvat, la reţeaua electrică aflată sub tensiune şi în condiţii de ploaie, a atins la un moment dat una din fazele reţelei electrice şi s-a electrocutat.
În ciuda eforturilor de resuscitare, Pavel Paparău nu a mai putut fi salvat.
Deşi viceprimarul a negat că Paparău ar fi fost angajat al primăriei şi că i-ar fi dat dispoziţie acestuia să execute lucrarea respectivă, procurorii anchetatori susţin contrariul, precizând că pe tot parcursul anchetei Ioan Savin a dat declaraţii nesincere.
În cursul zilei de ieri am încercat să luăm legătura telefonic cu viceprimarul Ioan Savin, pentru a-i lua un punct de vedere în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc, însă nu am reuşit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul de la Dolhasca, judecat pentru moartea prin electrocutare a unui fost angajat al primăriei.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
Viceprimarul de la Dolhasca, judecat pentru moartea prin electrocutare a unui fost angajat al primăriei3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei