Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA anunţă declanşarea grevei generale în administraţia publică în 12 februarie

Vineri, 22 Ianuarie 2010 (14:07:43)

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat, vineri, că membrii săi vor începe acţiunile de protest, care vor debuta în 2 februarie cu o grevă de avertisment de două ore şi vor culmina, în 12 februarie, cu o grevă generală pe termen nelimitat în administraţia publică.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de FNSA, acţiunile de protest vor fi declanşate întrucât sindicaliştii nu au primit niciun semnal din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Finanţelor Publice de retragere a Ordinului nr. 32/42 din 2010 privind monitorizarea şi controlul aplicării prevederilor Legii-cadru nr. 330/2009 a salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Biroul Executiv al FNSA a hotărât declanşarea acţiunilor de protest. Astfel, în 2 februarie va avea loc grevă de avertisment, cu întreruperea activităţii timp de două ore, la începutul programului de lucru, în 9 februarie va avea loc pichetarea Ministerului Administraţiei şi Ministerului Muncii, iar în 12 februarie va avea loc declanşarea grevei generale pe termen nelimitat", se arată în documentul citat.

Potrivit comunicatului, celelalte forme de protest anunţate - mitinguri în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi pichetarea prefecturilor - vor fi programate în funcţie de evoluţia evenimentelor din această perioadă.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) şi asociaţiile consiliilor judeţene, municipiilor, oraşelor, comunelor şi secretarilor au transmis, joi, o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care arătau că resping proiectul de lege care prevede disponibilizări în administraţie.

"Am invitat la Cluj reprezentanţii structurilor asociative ale aleşilor locali, ai asociaţiilor consiliilor judeţene, municipiilor, oraşelor, comunelor şi secretarilor cu care am discutat problemele cu care se confruntă administraţiile locale, legate de disponibilizările din administraţie şi restricţiile privind încadrările din sistem. Am redactat o scrisoare deschisă adresată premierului Emil Boc prin care arătăm că respingem, în totalitate, proiectul de lege privind normativele de personal din administraţie, care încalcă principiile autonomiei locale şi descentralizării", a spus preşedintele FNSA, Valer Suciu.

De asemenea, semnatarii scrisorii deschise resping şi proiectul Hotărârii de Guvern privind unele măsuri de aplicare a Legii nr. 330/ 2009, în special dispoziţiile care duc la diminuarea veniturilor salariaţiilor.

FNSA şi structurile asociative din administraţie solicită premierului Emil Boc şi anularea ordinului comun nr. 32/ 42 al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii pentru controlul şi monitorizarea aplicării prevederilor Legii nr. 330/ 2009, care subordonează autorităţile locale unor structuri ale administraţiei centrale.

Preşedintele FNSA a precizat că Federaţia şi structurile asociative din administraţie au făcut "front comun" pentru rezolvarea problemelor.

Reprezentanţii structurilor asociative din administraţie au afirmat că susţin şi se solidarizează cu toate acţiunile de protest organizate de FNSA.

FNSA, care este afiliată la Cartel Alfa, are peste 50.000 de membri la nivel naţional, angajaţi din primării, consilii locale şi consilii judeţene din România.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, anunţa, la începutul acestei săptămâni, că sindicaliştii vor ieşi în stradă, cerând Guvernului susţinerea şomajului tehnic, în condiţiile în care, de la 1 februarie, angajatorii sunt nevoiţi să trimită în şomaj permanent 200.000 de angajaţi.

De asemenea, CNSLR-Frăţia a anunţat că va organiza acţiuni de protest, la mijlocul lunii februarie, cerând ca valoarea salariului minim să fie de 705 lei şi să se stopeze disponibilizările, reprezentanţii organizaţiei sindicale urmând să propună şi celorlalte confederaţii să organizeze o acţiune comună.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA anunţă declanşarea grevei generale în administraţia publică în 12 februarie.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNSA anunţă declanşarea grevei generale în administraţia publică în 12 februarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei